Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 d’abr. 2020

* divendres 17-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Divendres 17-4-20

Un llibre: DR. SOLER: CONFLICTES AVANÇATS DE LA PARELLA de Francesc Orteu. Ja fa molts anys que a TV3 feien un programa fantàstic del Mikimoto que es deia "Persones Humanes". Una de les seccions brillants i hilarants era "L'apassionant món de la parella". Allà un suposat Doctor Soler, llegia suposades cartes rebudes i donava solucions a tots els conflictes de psicopatologia conjugal plantejats. Era divertidíssim i aquest llibret (100 pàgines) recull algunes d'aquelles respostes. Transcric: "Una infecció no es produeix perquè hem tingut bona voluntat amb un virus, hem volgut conviure-hi i les coses entre nosaltres s'han espatllat perquè el microorganisme ha traït la nostra confiança. Això que és impensable en microbiologia, també ho és en psicopatologia conjugal" Políticament incorrecte, però estripat i divertidíssim!

Un disc: THE SINGLES COLLECTION de Spandau Ballet. Aquesta és una recomanació que faig amb el cor dividit. D'una banda perquè hi ha cançons que recordo amb molt "carinyo" (Communication, True, Through the barricades...) i em segueixen removent quan les escolto, però d'altra banda amb poca convicció perquè tornant a escoltar alguns dels hits d'aquest grup no m'hi sento gens reflectit. Escolteu, recordeu i jutgeu vosaltres mateixos.
Enllaços a algunes cançons: "Gold", "Round and round", "Only when you leave", "True", "Comumunication", "I'll fly for you", "Through the barricades".

Un poema: NO PASSAREU! d' Apel·les Mestres. Titulada inicialment com "La cançó dels invadits", vaig trobar-la en el disc dels Mesclat que vaig recomanar dies enrere  i el vaig trobar d'una força i una potència abassegadores.



La Cançó dels Invadits 
"No passareu!"

No passareu! I si passeu, 
serà damunt d'un clap de cendra: 
les nostres vides les prendreu, 
nostre esperit no l'heu de prendre. 
Mes no serà! Per més que feu, 
no passareu! 

No passareu! I si passeu 
quan tots haurem deixat de viure, 
sabreu de sobres a quin preu 
s'abat un poble digne i lliure. 
Mes, no serà! Per més que feu, 
no passareu! 

No passareu! Y si passeu 
decidirà un cop més la història, 
entre el sayó que clava en creu 
y el just que hi mor, de qui és la glòria. 
Mes, no serà! Per més que feu, 
no passareu! 

A sang i a foch avançareu 
de fortalesa en fortalesa, 
però, què hi fa? si queda en peu 
quelcom més fort: nostra fermesa! 
Per'xò cantem: ”Per mes que feu, 
no passareu!”

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Genial Eladi, recordo molt intensament la sessió del Dr. Soler al PH i la seva frase "la part femenina de la parella" i el no menys cèlebre "Què dir quan ella diu..." Molt políticament incorrecte, però hilarant.
Amb Spandau Ballet em passa com a tu, gran hits i d'altres que no acaben de motivar. De fet, honestament he de dir que mai em van inspirar prou com per comprar el disc..
El poema molt bo! Lluitarem fins al final!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, era espectacular tot el programa i la secció del Dr. Soler en particular. Però també recordo la secció del Quim Monzó parlant de "collar", la megapubilla... Era boníssim el "Persones Humanes", un programa avançat al seu temps!
Eladi