Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 d’abr. 2020

* diumenge 12-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.
* Per petició popular, els diumenges el poema és de collita pròpia.


Diumenge 12-4-20

Un llibre: HACHIKO de Lluís Prats. Aquest llibre recull la història real de la relació d'amistat i fidelitat d'un gos que es va fer famós a Japó perquè, després de la mort del seu amo, va seguir anant cada dia a esperar-lo a l'estació de Shibuya, durant gairebé 10 anys, fins que ell també va morir. És un llibre tendre i emotiu que relata la transformació que experimenta el professor Ueno des del món que Hachiko apareix a la seva vida i va resseguint l'exemple de fidelitat del gos, un cop mort el seu amo.  L'any 2009 se'n va fer una pel·lícula protagonitzada per Richard Gere, però sempre és millor el llibre...

Un disc: CRÒNIQUES COLONIALS de Mesclat. Mesclat és la barreja perfecta de música tradicional, música moderna, festa i reivindicació política. Format per músics que venen del rock i de la música d'arrel, barregen la sonoritat de la bateria i la guitarra elèctrica amb la gralla i l'acordió o els poemes d'Apel·les Mestres, Maria Mercè Marçal o Miquel Desclot amb lletres modernes. Precioses les polifonies del principi de "Revolta permanent" i molts estimulants (recomanables per als no-iniciats) cançons com "Toc d'inici" o "Crema catalana".
Enllaços a algunes cançons: "Toc d'inici", "Crema catalana", "Corrandes colonials", "El carrer dels Teixidors", "No passareu!", "Torna-m'ho a dir", "Revolta permanent", "Rates", "Poll ressuscitat", "Permís per viure", "Foravilers", "El drac de Sant Llorenç del Munt", "Acte de Sobirania"

Un poema: AMB UNA JOGUINA ERA EL REI DEL MÓN d'Eladi Martínez. Cada any per Nadal escric un poema per felicitar la família i els amics. M'he adonat que sovint dono voltes a la idea dels "Pantalons llargs" de Papasseït, però estic especialment orgullós d'aquest que vaig escriure fa ja moooolts anys...