Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 d’abr. 2020

* dijous 9-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dijous 9-4-20

Un llibre: CONTES PER A NENS I NENES POLÍTICAMENT CORRECTES de James Finn Garner. Avui un llibre ben diferent de tots els que he recomanat fins ara. Els contes infantils clàssics (la Caputxeta, els Tres Porquets, la Ventafocs, la Blancaneu...) explicats irònicament respectant fins a la caricatura el llenguatge políticament correcte. Sense sexisme, ni classisme, ni racisme, respectant els drets dels animals, el medi ambient i els drets de totes les minories. Només un centenar de pàgines per anar somrient sorneguerament davant d'aquest exercici d'estil.

Un disc: EL HOMBRE DEL TRAJE GRIS de Joaquín Sabina. Podria haver posat qualsevol disc del Sabina, tots tenen cançons genials. Aquest home té la capacitat de fer una poesia urbana preciosa i unes comparacions i metàfores imaginatives i genials. Però aquest em recorda els meus 12 mesos de mili a Zaragoza, moments d'introspecció i de reflexió al voltant d'aquests versos i aquestes melodies. "Eva tomando el sol" o "¿Quién me ha robado el mes de abril?" em semblen precioses...
Enllaços a algunes cançons: "Eva tomando el sol", "Besos en la frente", "¿Quién me ha robado el mes de abril?", "Una de romanos", "Juegos del azar", "Locos de atar", "Nacidos para perder", "Peligro de incendio", "¡Al ladrón, al ladrón!", "Cuando aprieta el frío", "Los perros del amanecer", "Rap del optimista"

Un poema: YO NO SOY YO de Juan Ramón Jiménez. Premi Nobel de Literatura l'any 1956, a part de "Platero y yo" va escriure moltes obres. He trobat aquest poema que m'ha agradat especialment...