Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 d’abr. 2020

* diumenge 26-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.
* Per petició popular, els diumenges el poema és de collita pròpia.

Diumenge 26-4-20


Un llibre: COM UNA NOVEL·LA de Daniel Pennac. Un deliciós assaig sobre la lectura que quan el vaig llegir em va obrir a una nova perspectiva. L'autor explica com la lectura, des d'infants, és una font de plaer (els contes que ens expliquen els pares o avis...) i que en algun moment es converteix en una activitat a la que molta gent genera un cert rebuig. L'autor intenta donar pistes perquè no es produeixi aquest trencament i, entre altres idees, dóna el magnífic decàleg de "Drets del lector" (dret a deixar un llibre a mitges, a llegir on i com et doni la gana, a llegir en veu alta, a saltar pàgines, a no llegir...). Ens fa pensar, a tots els que com a mestres i pares intervenim en aquest procés, quin ha de ser el nostre paper per sumar i no restar.

Un disc: FROM LANGLEY PARK TO MEMPHIS de Prefab Sprout. Pop elegant amb melodies delicioses, harmonies vocals i una veu agradable i suggerent. Totes les cançons tenen una gran producció que, passats els anys, permeten escoltar-les amb la mateixa simpatia i admiració.
Enllaços a algunes cançons: "The King of Rock ‘n’ Roll", "Cars and Girls", "I Remember That", "Enchanted", "Nightingales", "Hey Manhattan!", "Knock on Wood", "The Golden Calf", "Nancy (Let Your Hair Down for Me)", "The Venus of the Soup Kitchen"

Un poema: OPTIMISME d'Eladi Martínez. Un d'aquells poemes naïf, que neix petitet, però quan el redescobreixes passats els anys et fa pensar que potser té més valor del que li vas donar inicialment. Potser fins i tot té un pèl de rebel·lia...