Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 d’abr. 2020

* dijous 2-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dijous 2-4-20

Un llibre: QUÈ ÉS EL CÀNCER I PER QUÈ NO HE DE TENIR-LI POR? de Salvador Macip. El càncer és una malaltia que tots tenim massa a prop i que ens fa molta por. Per això em va cridar l'atenció aquest llibre i el vaig trobar molt interessant i molt didàctic. Fins i tot l'he fet servir a l'escola per parlar amb els nens sobre el tema: entendre què és el càncer, tot el que podem fer per prevenir-lo, com se'l tracta i moltes preguntes que segur tenim sobre el tema i, com que és tan tabú, no gosem fer a ningú. Un bon llibre per mirar de fit a fit aquesta malaltia i tenir més motius per a l'optimisme científic.

Un disc: EL MILLOR DELS SOMNIS de Els Convidats. Els Convidats, un grup de Manresa format inicialment pel Xavier Serrano i el Jordi Ribot que ens van fer gaudir molt amb la seva simpatia i dolces cançons acústiques els divendres al Celler... Després van anar creixent en components (la magnífica veu de l'Àfrica, el baix del Félix...), en producció, en composició... I un bon dia, van decidir deixar-ho córrer amb aquest disc, que per a mi és dels millors. Pop acústic, sensible i delicat. Bones cançons. Simpatia i proximitat. Que grans Els Convidats!
Enllaços a algunes cançons: "Començar de nou", "La pluja que ha caigut", "Per què?", "Julia", "Algú com tu", "París no s'acaba mai", "El millor dels somnis", "Tu piel", "El teu costat del llit", "Sombras", "Quina sort", "¿Qué tiene la ciudad?"

Un poema: DIOS ESTÀ EN PELOTAS de Gloria Fuertes. Gloria Fuertes és una POETA amb majúscules!! I em sap greu haver-me'n adonat tan tard perquè rere el seu caràcter afable i les rimes fàcils i infantils, no havia sabut mirar més enllà. Però vaig comprar la seva antologia i vaig trobar una poeta enginyosa, crítica i amb una sensibilitat i imaginació esplendoroses. Com a exemple aquest poema que m'encanta!


2 comentaris:

Fran ha dit...

Jo també me'n vaig adonar tard (i segurament vam comprar la mateixa antologia). Hi va fer molt el treball musical que li va dedicar la Sílvia Comes; no sé si el coneixes. De fet, encara en fa concerts de tant en tant, diria.

Eladi Martínez ha dit...

Fran, mira jo t'acabo de parlar de la Silvia Comas a l'anterior comentari, fent referència a Gil de Biedma. Gloria Fuertes la vaig descobrir fa tres anys quan van publicar la seva antologia en l'any del centenari i em va impressionar i captivar.
Eladi