Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

13 d’abr. 2020

* dilluns 13-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dilluns 13-4-20

Un llibre: EL TEMA DEL TEMA de Quim Monzó. Quim Monzó és un escriptor genial. Intel·ligent, lúcid, crític, irònic, mordaç i a vegades fins i tot impertinent, però sempre genial. Ha escrit, novel·les, contes i, sobretot articles de premsa. Fa uns anys va decidir no fer més ficció i limitar-se als articles, un gènere en el qual excel·leix i aquest llibre que us recomano és un recull d'aquests articles que publica diàriament a La Vanguardia. Podria haver recomanat qualsevol dels seus llibres, però sense cap motiu especial m'he decidit per aquest. Si en teniu qualsevol altre, també us servirà per somriure i aprendre

Un disc: MIRACLES. THE HOLIDAY ALBUM de Kenny G. Aquesta és una recomanació fora de temporada perquè és un disc de cançons nadalenques, però per Nadal puc escoltar-lo en bucle sense cansar-me'n. Són versions dolces i melancòliques del famós saxofonista nordamericà. És un fil musical que acompanya sense estridències i asserena l'esperit. Si ara voleu fer un tastet que no sigui tan ensucrat, podeu provar amb "Silver Bells", la penúltima del disc.
Enllaços a algunes cançons: "Winter Wonderland", "White Christmas", "Have Yourself a Merry Little Christmas", "The Christmas Song", "Silent Night", "Brahms Lullaby", "Greensleeves", "Miracles", "Away in a Manger", "The Chanukah Song", "Little Drummer Boy", "Silver Bells", "Spring Breeze".

Un poema: EL REMORDIMIENTO de Jorge Luis Borges. Buscant poemes per fer la recomanació diària exploro també els que no conec i em trobo, per exemple, amb aquest d'avui. Em sembla que Borges no és fàcil, però aquest s'entén i pessiga l'ànima...


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Gràcies per fer-no més planer el confinament Eladi; el poema del Borges si que és de verb no fàcil, però si que s'entén perfectament i "arriba"..

Amb el Miracles amb passa el mateix que a tu per Nadal, el deixes posat de fons i acompanya sense fer-se cansat ni repetitiu. Perfecte!

Del Quim Monzó, què dir. Crack entre cracks!

Bona Pasqua família!!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies als lectors que de tant en tant feu feedback!!
Kenny G i Quim Monzó... què més podem dir...
Estic fent redescobertes molt agradables fent aquestes recomanacions...

Eladi