Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

1 d’abr. 2020

* dimecres 1-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 1-4-20

Un llibre: TOT EL BÉ, TOT EL MAL de Care Santos. Sempre he pensat que fer una bona novel·la és molt difícil. Tensar bé tots els fils d'una teranyina (les diferents subtrames) que conjuntament formin una estructura sòlida, definir bé tots els personatges i les relacions entre ells i anar dosificant la informació per mantenir l'interès del lector fins a arribar a un bon final que ho resolgui tot i deixi un bon gust de boca. És molt difícil! Doncs la Care Santos en aquest llibre ho fa a la perfecció. Veiem com la Reina Gené passa unes hores en un aeroport de Bucarest i tot de coses es van sacsejant al seu voltant... el marit, l'ex-marit, l'amant, el fill adolescent, un candidat d'entre els que ha d'escollir... Si voleu saber què passa, l'haureu de llegir. I us agradarà. Segur!

Un disc: DOS NOCHES EN EL PRICE de MCLAN. Aquest disc és rock'n'roll en estat pur. Energia. Actitud. Ritme. Un disc en directe que t'encomana totes les vibracions que es devien produir en aquelles glorioses nits. Un cantant que executa a la perfecció el seu paper de frontman transportant el públic cap on ell vol i una banda poderosa que excel·leix en l'execució de les cançons. I amb unes col·laboracions de luxe com Ariel Rot, Enrique Bunbury, Fito Cabrales... Si algun dia d'aquests necessiteu una mica de trempera i energia... funciona segur!
Enllaços a algunes cançons: "Calle sin luz", "Para no ver el final", "Me estás atrapando otra vez", "Miedo", "Basta de blues", "Perdido en la ciudad", "Me voy a dejar llevar", "Las calles están ardiendo", "Usar y tirar", "Carolina", "Quédate a dormir"...

Un poema: NO VOLVERÉ A SER JOVEN de Jaime Gil de Biedma. La seva poesia està farcida d'ironia i de preocupació pel pas del temps. Aquest poema m'agrada especialment...


2 comentaris:

Fran ha dit...

De Loquillo es podrà pensar el que es vulgui, però en el meu cas és innegable que em va donar a conéixer en Gil de Biedma, gràcies a haver musicat aquest poema, que tants ens sabem de memòria ara, a la seva primera incursió discogràfica en el gènere, "La vida por delante".

Eladi Martínez ha dit...

Fran, jo Loquillo no l'he seguit gaire. El vaig descobrir amb les cançons de Lidia Pujol i Silvia Comas i el vaig trobar un poeta interessant.
Eladi