Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

29 d’abr. 2020

* dimecres 29-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 29-4-20

Un llibre: ABANS NINGÚ DEIA T'ESTIMO de Anna i Beta Forn, Laura i Marta Turull i Oriol Sànchez. He llegit molts  dels llibres que han sortit escrit pels presos polítics del procés català o les seves famílies, però crec que aquest va ser el primer i em va tocar molt. Els fills de Quim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez expliquen vivències personals en primera persona amb una sensibilitat i una sinceritat que em van commoure. Com diu molt bé la contracoberta "...narren la dura, intensa, desconcertant i emotiva experiència de veure com els seus pares són empresonats per motius polítics."

Un disc: FORE! de Huey Lewis & The News. Tornem a capbussar-nos al món dels vinils... Rock'n'roll amb regust dels 60 i rockabilly i energia d'aquesta banda californiana. Potser el nom no us diu res, però si escolteu "Stuck with you" o "Hip to be a square" poseu-vos el cinturó perquè fareu un viatge en el temps que no esperàveu... Deliciós el tema a capella "Naturally", per pintar-se un somriure a la cara per a tot el dia.
Enllaços a algunes cançons: "Jacob's Ladder", "Stuck with You", "Whole Lotta Lovin'", "Doing It All for My Baby", "Hip to Be Square", "I Know What I Like", "I Never Walk Alone", "Forest for the Trees", "Naturally", "Simple as That"

Un poema: RIMA LIII de Gustavo Adolfo Bécquer. Avui potser el poema més antic que he recomanat (mitjans segle XIX), però les rimes de Bécquer (romanticisme pur) tenen qualitat suficient per ser-hi

   RIMA LIII

  Volverán las oscuras golondrinas
en tu balcón sus nidos a colgar,
y otra vez con el ala a sus cristales
        jugando llamarán.

  Pero aquellas que el  vuelo refrenaban
tu hermosura y mi dicha a contemplar,
aquellas que aprendieron nuestros nombres...
        ¡esas... no volverán!

  Volverán las tupidas madreselvas
de tu jardín las tapias a escalar,
y otra vez a la tarde aún más hermosas
        sus flores se abrirán.

  Pero aquellas, cuajadas de rocío
cuyas gotas mirábamos temblar
y caer como lágrimas del día...
        ¡esas... no volverán!

  Volverán del amor en tus oídos
las palabras ardientes a sonar;
tu corazón de su profundo sueño
        tal vez despertará.

  Pero mudo y absorto y de rodillas
como se adora a Dios ante su altar,
como yo te he querido...; desengáñate,
        ¡así... no te querrán!

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Molt bones les recomanacions d'avui, molt intens el llibre! El disc recordo haver-ne fet algunes escoltes amb tu i uns Beams amb cola fa temps.. ;) Bon rockabilly seixantero! I el poema un clàssic, recordo de quan l'estudiàvem a literatura espanyola de segon de BUP, a l'anar-lo ara rellegint em sortien els versos automàticament...

Eladi Martínez ha dit...

Roger, com sempre, gràcies pels comentaris i els records compartits!
Eladi