Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

8 d’abr. 2020

* dimecres 8-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 8-4-20

Un llibre: K. L. REICH de Joaquim Amat-Piniella. Avui us parlo d'una novel·la autobiogràfica escrita per un supervivent del camp de Mauthausen. Un manresà que reflecteix les terribles condicions de vida d'aquests camps d'extermini i les relacions que s'hi donaven entre presoners de diferents bàndols (comunistes, anarquistes...) i amb els sanguinaris botxins nazis que els explotaven i maltractaven fins a la mort. A part d'un cru retrat de la dramàtica situació del dia a dia dels camps, explica les diferents maneres de reaccionar que tenien les persones davant l'adversitat. És un relat impactant d'uns fets terribles que mai no haurien d'haver passat, però que tenim l'obligació moral de conèixer per intentar evitar que mai es tornin a repetir.

Un disc: CANÇONS PERDUDES, RARESES, REMESCLES (1986-1995) de Sau. Si s'ha de triar entre Sopa de Cabra o Sau (Beatles o Rolling Stones...), jo sóc de Sopa. Però Sau també m'agradaven molt, tenia tots els discos i havíem anat a molts concerts. Carles Sabater era un cantant carismàtic que hipnotitzava el públic i el portava per on ell volia... Com cantàvem les seves cançons als concerts!! I en aquest disc hi ha alguns versions molt xules, alguns temes inèdits (Amor a fons perdut, C/Deprimit s/n, Deprimit IV...) i un munt de records associats...
Enllaços a algunes cançons: "Encara que siguin de bar", "Glòria per tu", "Quan arribi la nit", "Al teu costat", "Records d'Irlanda", "Corre, corre't", "Amor a fons perdut", "C/Deprimit, s/n", "El teu estiu", "No puc deixar de fumar", "Boig per tu", "Sense estil", "És inútil continuar", "Temps difícils", "Deprimit IV"

Un poema: TINC EL DESIG DE SER VELA I LLAGUT de Josep Fàbrega. Josep Fàbrega és un poeta que conec personalment i del qual admiro el seu domini abassegador del lèxic català. Un poeta que rescata paraules meravelloses com "péixer", "llescar", "espigolar" i moltes d'altres que no conec i aprenc a través dels seus poemes. Uns poemes densos per aquesta càrrega lèxica i per les imatges que és capaç de construir-hi a partir dels elements de la natura per explicar els seus sentiments. Són poemes que demanen un esforç per part del lector però que trobo riquíssims.


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Si que és dens el poema, si. Curt però dens, per anar rellegint-lo.

Què dir dels concerts de Sau, "lo" bé que ens ho passàvem!!!

El Nazisme, una època per oblidar, tot i que sembla que avui en dia n'hi ha forces que la volen reeditar. La llàstima és que al tenir tants dèficits mentals, mai llegiran llibres com el KL Reich..

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
gràcies pels comentaris... sobretot en el record queden concerts de Sau genials!!!
Eladi