Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 d’abr. 2020

* dimarts 28-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimarts 28-4-20

Un llibre: AMB ULLS DE NEN de Francesco Tonucci. Aquest és un llibre de dibuixos, però són uns dibuixos que expliquen taantes coses que gairebé es poden llegir. L'autor és un genial pedagog i dibuixant italià que signa els seus dibuixos com a Frato i que pensa que els infants no són adults per desenvolupar, sinó persones en si mateixes, amb unes necessitats que cal satisfer, uns ciutadans que han de tenir el seu lloc a les ciutats. Tonucci vol que els infants siguin protagonistes, actors i no pas espectadors. Impulsor dels "Consells d'Infants" a moltes ciutats italianes que fan que els ajuntaments tinguin consellers infantils que poden opinar. I també defensor de les "ciutats dels infants", involucrant tot el teixit associatiu de les ciutats (botiguers, forces públiques, transports...) per tal que les ciutats siguin segures per als infants i els permetin utilitzar-les igual que als adults.

Un disc: NUCLEAR de Leiva. Leiva era la meitat de Pereza i en la seva carrera en solitari ha demostrat un gran domini del pop-rock. Gran creador de cançons, amb boniques melodies, grans tornades i lletres interessants. Multiinstrumentista, arranjador, productor... particularment la seva veu també m'agrada o sigui que el considero un artista molt complet. En aquest disc n'hi van dos: en un les cançons nues només a veu i guitarra, tal i com les va parir; i en l'altre amb tota la producció, arranjaments i músics.
Enllaços a algunes cançons: "Expertos", "Superpoderes", "No te preocupes por mí", "Maniobras suicidas", "Lobos", "Nuclear", "En el espacio", "Como si fueras a morir mañana", "Costa de Oaxaca", "Godzilla", "A ti te ocurre algo", "El gigante de Big Fish"...

Un poema: DESOLACIÓ de Joan Alcover. Un poema potent i cru, però al mateix temps bonic i sensible.