Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

3 d’abr. 2020

* divendres 3-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Divendres 3-4-20

Un llibre: ELS HOMES QUE NO ESTIMAVEN LES DONES de Stieg Larsson. Una novel·la "negra" (de detectius), de les que jo no sóc especialment lector... Però recordo perfectament com vaig estar enganxat a aquest llibre durant uns pocs dies i no podia deixar-lo. Me l'enduia al lavabo, llegia abans de dormir i no podia parar perquè necessitava saber com continuava i com acabaria aquella emocionant història. El periodista Michael Blomkvist i la hacker Lisbeth Salander em van mantenir en suspens durant uns dies i vaig gaudir de la lectura com feia molt temps que no ho feia. El millor? Que després d'aquest llibre en van venir 3 més, de similar intensitat (i fins i tot en van fer pel·lícules). El pitjor? Que vaig deixar els 3 llibres de la trilogia original i no recordo a qui, però no me'ls va tornar? Si llegeixes això...

Un disc: HOTEL CALIFORNIA de Eagles. Potser és un disc irregular, però té algunes de les millors cançons de la banda i potser de la història de la música moderna. La veu melosa del cantant, les guitarres acústiques i els teclats generen una atmosfera on deixar-se anar i buscar records en la memòria. Punt i a part, mereix la peça que dóna títol al disc: una cançó que pot escoltar-se infinites vegades i sempre emociona i suggestiona.
Enllaços a algunes cançons: "Hotel California", "New kid in town", "Life in the fast lane", "Wasted time", "Victim of love", "Pretty maids all in a row", "Try and love again", "The last resort"...

Un poema: CORRO A DIR-TE QUE HA NASCUT EL DIA de Josep Grifoll. Aquest jove poeta de Casserres fa una poesia fresca, planera, directa, onírica, irònica, moderna... Alguns poemes són més críptics, però d'altres, com aquest, són lluminosos i clarividents...



2 comentaris:

Fran ha dit...

Eagles, concertàs (únic seu aquí) al Palau Sant Jordi al 2006 (potser també hi eres)

Eladi Martínez ha dit...

Fran, als Eagles mai no els he vist en directe (ni tampoc no els he seguit gaire), però "Hotel California" m'encanta.
Eladi