Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

15 d’abr. 2020

* dimecres 15-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 15-4-20

Un llibre: DELENDA EST HISPANIA d' Albert Pont. És un llibre dens i extraordinàriament documentat... Exposa les diferències històriques i de maneres de fer de la gent de Castella i Catalunya; documenta la pèrdua de sobirania de Catalunya el 1714, executada de manera il·lícita, incomplint diversos acords i tractats de l’època; detalla la injusta i ineficient política econòmica que España ha dut a terme sempre en contra dels interessos catalans i l’escanyament fiscal i financer...  I després de tot aquest argumentari, acaba reclamant un imprescindible canvi de xip per obtenir la independència de Catalunya com a única solució als nostres mals endèmics. És una lectura només apte per a convençuts i una mica densa, però a mi em va interessar molt conèixer totes les dades històriques, sociopolítiques i econòmiques que aporta.

Un disc: AQUÍ S'ACABA EL QUE ES DONAVA d' Albert Pla. Sempre he defensat l'Albert Pla com un gran artista, capaç de fer grans cançons plenes de poesia i crítica social. Però la seva aparença provocadora i el llenguatge farcit de barbarismes o paraulotes, fan que molta gent no hagi anat més enllà i no hagi arribat a escoltar les seves cançons amb atenció. En aquest seu segon disc hi ha crítiques al capitalisme agressiu que provoca la desatenció de les classes desfavorides (Història del 600), metàfores delicioses que comparen un trencament sentimental amb termes econòmics amb música d'un quartet de corda (L'Eva i l'Eugeni), la descripció dels objectes de "El quarto dels trastos" sobre uns bonics arpegis de guitarra (que algú ha relacionat amb les malalties mentals del cervell), la crítica a l'immobilisme popular (La barricada del santpaucentdeu) o la crida a no desaprofitar les oportunitats (la crua i divertida "El capellà del poble"). Si no ho heu fet mai, proveu alguna d'aquestes...
Enllaços a algunes cançons: "Història del 600", "L'Eva i l'Eugeni", "Sexy", "La caixa de música", "La fàbrica crema", "El quarto dels trastos", "La gran cascada", "La barricada del Santpaucentdeu", "El capellà del poble".

Un poema: ASSAIG DE CÀNTIC EN EL TEMPLE de Salvador Espriu. Un poema que sempre m'ha corprès perquè posa de manifest que quan estimes, fins i tot estimes les misèries del que estimes... perquè segurament també tu les comparteixes per molt que no t'agradin. I en termes de país és especialment commovedor.