Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 d’abr. 2020

* diumenge 5-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.
* Per petició popular, els diumenges el poema és de collita pròpia.


Diumenge 5-4-20

Un llibre: HISTÒRIES IMPREVISTES de Roald Dahl. Tothom coneix "Matilda" i "Charlie i la fàbrica de xocolata", però a mi en unes jornades de formació em van presentar els contes curts de Roald Dahl i vaig al·lucinar. Recordo com em va impactar el conte "El cigne" (que no és d'aquest llibre) i el vaig llegir als alumnes i com els vaig "atrapar". El curs següent els vaig fer comprar aquest llibre de lectura i vam anar llegint els contes durant el curs. Tenen una mica de dificultat a nivell de vocabulari, però si ho superes, el premi és espectacular: uns contes àcids, on es barregen el terror i l'humor i sempre amb molt d'enginy i imaginació..."La mestressa", "Com ho vulgui el mossèn", "Xai al forn"... comenceu pel que vulgueu... probablement repetireu.

Un disc: GREATEST HITS de Queen. Probablement molts esperàveu aquesta recomanació perquè Queen mereix un lloc propi en la història de la música moderna. Han fet un munt d'excel·lents cançons i la veu prodigiosa i el carisma del seu cantant els va donar a conèixer arreu del món. Potser només amb "Bohemian rhapsody" ja tindrien aquest lloc reservat, però moltes més cançons van arribar i sacsejar l'esperit de molta gent. I és un efecte que es va produir en el seu  moment però que ha anat afegint nous seguidors al llarg dels anys (per exemple els meus fills després de veure la darrera pel·lícula que els van dedicar).
Enllaços a algunes cançons: "Bohemian rhapsody", "Another one bites the dust", "Bycicle race", "Don't stop me now", "Crazy little thing called love", "We will rock you", "We are the champions", "Under pressure", "I want it all", "I want to brek free", "Friends will be friends", "The show must go on"...i segur que en trobeu a faltar d'altres...

Un poema: "DOLÇ MONÒLEG" i "SOMNIS MARINS" d'Eladi Martínez. Avui dos poemes dels que escric davant del mar a l'agost a Calafell. Dos que m'agraden especialment.