Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

31 de març 2020

* dimarts 31-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimarts 31-3-20

Un llibre: ¡VIVEN! de Piers Paul Read. Sempre m'ha hipnotizat la història que explica com un grup de supervivents van resistir més de 70 dies aïllats al mig d'una serralada amb temperatures de 30º sota zero: la tragèdia dels Andes. Això va passar l'any 1972 i aquest llibre ho explica amb tots els detalls. Que al final decidissin menjar la carn congelada dels seus amics per sobreviure només és una part de la història fascinant que van haver de viure aquell grup d'urugaians. Tot plegt és fascinant i admirable en aquella epopeia que va acabar amb dos joves (Roberto Canessa i Fernando Parrado) atravessant muntanyes altíssimes sense mitjans i trobant ajuda. Ben bé allò de "van fer-ho perquè no sabien que era impossible fer-ho...". Impressionant!

Un disc: MALETES de Quartet Mèlt. La interpretació de les cançons d'aquest quartet és màgia, una meravella, un luxe. Creen unes harmonies precioses, empastant perfectament les seves veus, amb una gran perfecció tècnica (afinació, modulació, dicció...), però sobretot: emocionen! Les seves cançons transmeten, comuniquen i provoquen emocions davant de tanta sensibilitat, bellesa i polidesa. Els Mèlt són "impecables i implacables": "impecables" perquè ratllen la perfecció a nivell tècnic i artístic; i "implacables" perquè acaben convencent i entusiasmant tothom qui els escolta. Un repertori fantàstic i variat, uns arranjaments preciosistes i fins i tot una carpeta molt bonica (amb unes fotos i un disseny exquisits). No us ho perdeu!
Enllaços a algunes cançons: "Muntanyes del Canigó", "Vestida de nit", "Fix you", "Ton pare no té nas", "Lullabye", "Papa, jo vull ser torero", "Masterpiece", "La gallineta"...

Un poema: PANTALONS LLARGS de Joan Salvat-Papasseït. Poeta proletari, avantguardista, futurista i romàntic. Trobo especialment intens i bonic aquest poema, que abunda en el punt de vista del Petit Príncep, amb un infant a qui forcen a passar al món adult i deixar tot el que té la infantesa d'innocència i joc. Deliciosament cruel...