Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

6 d’abr. 2020

* dilluns 6-4-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dilluns 6-4-20

Un llibre: HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL de J. K. Rowling. La saga de Harry Potter va ser un impacte internacional mai vist abans... Per a mi, com a mestre interessat en fomentar la lectura, veure nens i nens que a l'hora del pati traginaven llibres gruixudíssims per iniciativa pròpia era enigmàtic i encoratjador. Vaig decidir tastar-ho en primera persona i... a mi també em van agradar! I que l'autora fos capaç de dosificar la seva imaginació i enginy en 7 llargues novel·les i aconseguís que fossin best-sellers mundials encara ara em meravella. Històries de mags i bruixots lluiten contra les forces del mal, amb molta aventura... No a tothom agradaran, però penso que són històries molt ben escrites... I després ens van arribar les corresponents pel·lícules, és clar... I ara, en ple confinament, l'autora ha fet una pàgina web amb accés gratuït a molts recursos oberta a tothom.

Un disc: CANCIONES de Duncan Dhu. Aquest confinament m'està regalant viatges en el temps espectaculars. Què dir d'aquest? El primer disc dels Duncan Dhu, pop, rock, folk, country... un so acústic amb himnes com "Cien gaviotas", "Esos ojos negros" o "Jardín de rosas". Potser no són grans cançons que hagin de passar a la història de la música, però són senzilles, sinceres i directes. I potser tenen un lloc destacat en moltes històries personals i seran generadors de records i sensacions...
Enllaços a algunes cançons: "Cien gaviotas", "Sangre azul", "No puedo evitar (pensar en tí)", "Esperaré a que se esconda el sol", "Jardín de rosas", "Reina de África", "Cuando murió la luz", "Revolución", "Sueño escocés", "Los llantos de la ciudad", "La vieja escuela", "Esos ojos negros".

Un poema: TÁCTICA Y ESTRATEGIA de Mario Benedetti. Un poeta que no conec i potser hauria d'esmenar-ho, perquè si en té gaires com aquest, ha de valer molt la pena.



4 comentaris:

Joan M. Pardillo ha dit...

Bon dia. Us asseguro que la poesia de Mario Benedetti no us deixarà indiferents.

djxesc ha dit...

Genial tota la saga Harry Potter!
Salut!

Eladi Martínez ha dit...

Joan M., no coneixia l'obra de Benedetti, però fent-ne un tastet per a aquestes recomanacions m'ha captivat i buscaré alguna antologia.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

djxesc,
una saga molt ben escrita i desenvolupada: els personatges, les aventures, les situacions... vaig gaudir-ho igual o més que els infants i adolescents del moment.
Eladi