Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

16 d’ag. 2023

"Quan el mon es va trencar" (John Boyne)



QUAN EL MON ES VA TRENCAR
John Boyne
Ed. Empúries

No puc començar aquesta ressenya sense parlar de "El noi del pijama de ratlles". Una novel·la fantàstica que ens situa a l'Alemanya nazi des del punt de vista del Bruno, el fill del comandant al càrrec del camp d'extermini d'Auschwitz. Amb la seva mirada innocent assistim a unes vivències explicades amb gran mestria per part de John Boyne. L'he llegit i rellegit diverses vegades (algunes acompanyant la lectura dels meus alumnes) i la trobo imprescindible i altament recomanable.
"Quan el món es va trencar" reprén aquella primera història, aquest cop des de la mirada de la Gretel, la germana del Bruno, des dels seus 91 anys i instal·lada a Londres. Coneixem diversos episodis de la seva dilatada vida, des que va haver de fugir d'Auschwitz i com ha intentat conviure amb la culpa que l'ha perseguit tota la vida.
Vuitanta anys fugint del seu passat, amb identitats falses i descobrim com en algunes ocasions s'ha hagut d'enfrontar a autèntics dilemes morals.
Molt ben trenat. Molt ben escrit. Manté en tot moments l'interès del lector i t'arrossega a voler arribar al final de la història. I, malgrat que el repte era majúscul, no decep gens ni mica.
Fantàstica lectura!