Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

19 d’ag. 2023

"L'última nit" (James Salter)

 



L'ÚLTIMA NIT
James Salter
L'Altra Editorial

James Salter és un escriptor aclamat de manera unànime per la crítica literària, però que mai no ha tingut un èxit equivalent pel que fa a les vendes dels seus llibres. Aquest recull de contes me'l va recomanar el professor del curs d'escriptura i he de dir que no m'ha fet el pes.
Segur que està molt ben escrit. Tothom destaca el seu estil depurat i precís o la profunditat psicològica i emocional dels seus personatges, però... a mi no m'ha arribat.
Els seus contes sovint comencen per un personatge que serveix per enllaçar amb un altre personatge a qui llavors descobrim que fa uns anys li va passar una cosa...i al cap d'unes quantes pàgines no té res a veure amb l'inici del relat. Parla de relacions de parella, sempre entre l'amor i el desamor, l'engany i el desengany, la incomunicació, la soledat... tot tenyit d'una atmosfera depressiva, un punt intrigant...
Potser perquè encara no estic a l'alçada, però no puc dir que m'hagi agradat.