Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

13 d’ag. 2023

"La possibilitat de dir-ne casa" (Marta Orriols)



LA POSSIBILITAT DE DIR-NE CASA
Marta Orriols
Ed. Proa

M'ha agradat molt aquesta novel·la que ens posa en la pell de la Valentina, una periodista que ha estat vint anys fent de corresponsal pel món, els últims i més intensos a Beirut.
Coneixem la Valentina periodista de raça que viu surfejant sobre l'adrenalina de les notícies i intenta donar-hi un enfoc diferent i més profund, però també altres Valentines. 
La filla i germana que té una relació una mica distant i intermitent amb la seva família més directa i certes dificultats per expressar i compartir-hi emocions i sentiments. L'amant que mai no està disposada a acabar-se de lligar ni segura de com d'intensos vol permetre ser als seus sentiments. L'amiga que mai no sap fins a quin nivell de profunditat i confiança vol deixar arribar a les seves amistats...
I en aquest anar i venir en el temps i l'espai (perquè l'acompanyem en la seva infantesa catalana, en les corresponsalies a Bèlgica i al Líban i en la seva tornada a Catalunya per fer una aturada professional i estar més a prop dels pares) la veiem buscar quin és el lloc que mereix la possibilitat de dir-ne casa. Cosa que no és tan senzilla com podria semblar.