Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 d’ag. 2023

"Memòria externa" (Ton Armengol)

 



MEMÒRIA EXTERNA
Ton Armengol
L'Albí Edicions

El Ton Armengol és poeta perquè té la sensibilitat i el domini de la paraula, però, sobretot, per la seva capacitat d'observar (la natura i les accions dels éssers humans) i reflexionar.
La seva obra és això: reflexions sobre l'existència humana al voltant d'aquesta sàvia natura a partir de la qual pot bastir precioses comparacions.
Formalment són poemes curts, amb tendència a l'aforisme, aclucades d'ull al lector atent, a mig camí entre la tendresa, la diversió, la bellesa, la intel·ligència i la contundència.
Mirada lúcida, aguda i crítica que ens mostra el que ja podríem haver vist sols, amb les paraules precises. Poemes que sorprenen, commouen i fan pensar.
Aquest recull està dividit en 3 parts que es titulen "Encara", "Mentrestant" i "Potser", mots suggerents que parlen del pas del temps, de la permanència, la provisionalitat, el dubte, l'oblit, la memòria...
Us deixo un parell d'exemples:

Cada cop
faig tard
més d'hora.

Al vent escric
que escric per no oblidar.
Però el vent no m'és memòria.