Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 d’ag. 2023

"El digestiu de la veritat" (David Balaguer)



EL DIGESTIU DE LA VERITAT

David Balaguer

Ed. La Magrana


David Balaguer és un periodista col·laborador de diferents mitjans (jo l'he sentit a RAC1 com a periodista esportiu o fent seccions al "Tu diràs", al "Vostè primer", etc). Si l'heu sentit sabreu del seu sentit de l'humor, la ironia, el sarcasme i una capacitat per bastir relats surrealistes en què les emocions o conceptes abstractes queden personificats i tot plegat adquireix un to molt divertit, tot i que demana un exercici intel·lectual per anar seguint el fil dels seus pensaments.

Doncs així són els 14 contes d'aquest llibre, cadascun d'ells protagonitzats per un concepte abstracte i femení (la solitud, la joventut, la felicitat, la por, la intuïció...) als quals l'autor personifica i amb els quals dialoga com si fossin dos personatges diferents. Amb cadascuna d'elles viu una relació intensa, surrealista i hilarant. 

És admirable la seva creativitat desbordant i l'enginy amb el qual va recargolant les situacions, portant-les al terreny de l'absurd. El lector hi ha de posar atenció i concentració per no perdre el fil, però, a canvi n'obté no pocs somriures de complicitat.