Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

6 d’ag. 2023

"El fabricant de records" (Martí Gironell)



EL FABRICANT DE RECORDS

Martí Gironell

Ed. Columna


Aquesta novel·la costumista, premi Prudenci Bertrana 2022, retrata la vida i obra del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli. La lectura ens permet acompanyar-lo al llarg del seu periple professional recorrent pobles i ciutats per fotografiar persones, monuments i escenes de la vida quotidiana.

Acompanyant-lo coneixem els detalls de la seva vida personal i també com era la vida de la gent a la primera part del segle XX. A més veiem en primera fila el casament del rei Alfons XIII a Madrid i de les vivències d'aquest dia en surt una intriga que s'arrossega fins al final de la novel·la.

Novel·la majoritàriament històrica (omplint els buits amb la imaginació de l'autor), fàcil i agradable de llegir, que permet reviure la vida com la vivien els nostres avantpassats i fa una oda a la bellesa de l'art de la fotografia i la seva importància per preservar els records.