Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 de març 2020

El cas Jubany a "Crims" de TV3



Ahir, dilluns 23-3-20 es va emetre el doble capítol de la sèrie de TV3 "Crims" dedicat a l'assassinat de la bibliotecària Helena Jubany. Aquests fets es remunten al desembre del 2001 i, de resultes de les investigacions, van detenir i empresonar la nostra amiga Montse Careta. Després d'un temps a la presó, sempre declarant-se innocent, no va suportar-ho més i es va suïcidar (maig 2002).
El doble programa d'ahir va comptar amb la nostra participació (l'Anna i jo), entre altres testimonis que crèiem i seguim creient en la innocència de la Montse. Però també hi van sortir el jutge instructor i un dels policies que comandava les investigacions i ells, encara més que nosaltres, van deixar clar que l'assassí o assassins de l'Helena encara volten lliures, burlant-se de la justícia i allargant el dolor de les dues famílies.
No vull allargar-me més perquè a aquest bloc ja hi ha moltes entrades que expliquen el cas (al final de la notícia deixo enllaços) i no aportaré res de nou. Només us deixo els enllaços els dos capítols d'ahir i us recomano que, si no els vau veure, ho feu. A mi personalment em van impressionar i vull aprofitar per felicitar el Carles Porta, el Pol Izquierdo i tot l'equip de "Crims" per la seva bona feina.



Capítol 1: El primer capítol del cas comença la matinada de l'1 al 2 de desembre del 2001, a Sabadell, amb una noia de 27 anys morta. És Helena Jubany i el seu cos apareix en un pati interior, nu i ple de cremades. Ben aviat els investigadors descobreixen que l'han drogat amb somnífers i que algú l'ha tirat des del terrat d'un edifici de pisos. Una de les seves millors amigues explica a la policia que la víctima va rebre dues cartes anònimes abans de morir. En una hi ha una referència a la Unió Excursionista de Sabadell (UES), de la que Helena era sòcia. Els escrits fan que la policia se centri en els amics de la UES i sospita sobretot d'una de les seves amigues, Muntsa Careta, i de la seva parella, Santi Laiglesia. Però ningú troba el mòbil. Per què van matar Helena Jubany?

Capítol 2: En el segon capítol, el jutge que instrueix el cas Jubany ordena la detenció de Muntsa Careta. La policia està convençuda que també hi ha prou motius per detenir la seva parella, Santi Laiglesia. És més, afirmen que probablement qui va matar la bibliotecària és ell, no ella. Tot i així, Muntsa Careta ingressa a la presó de Wad-Ras i comença a escriure un diari. Les seves cartes són el reflex d'un estat d'ànim molt fràgil. Passen els dies i ningú no sap del cert qui va matar Helena Jubany ni per què.

Notícies antigues al bloc picalapica:


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, ahir vaig conèixer el cas i com a tothom em va provocar un profund sentiment de ràbia. Heu pensat a fer un crowdfunding per arreplegar doblers i oferir una recompensa per qualsevol informació que porti a la detenció i condemna dels culpables. Tots sabem que els € remouen consciències i tomben lleialtats... Imagineu poder oferir 100.000 € per una pista que condueixi a la condemna.