Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de març 2020

Coronavirus

El coronavirus ha arribat a Catalunya i la Generalitat ha decretat el tancament dels centres educatius, com una de les mesures excepcionals per intentar aturar la transmissió del virus i evitar el col·lapse hospitalari.
Des del 13 de març les escoles estaran dues setmanes tancades i jo a casa amb la família. És una situació totalment excepcional. Diuen que ni durant la guerra civil havien tancat les escoles i ara jo ho viuré en primera persona.
Alguns ho troben una mesura exagerada i impopular, però jo penso que és una decisió responsable i assenyada que fins i tot hauria d'haver-se produït una mica abans.
Ara haurem de veure com reaccionem com a societat. Si realment intentem quedar-nos confinats a casa per superar aquesta infecció o si simplement ens pensem que estem de vacances i seguim fent una vida més o menys normal i contribuïm a que el virus es vagi escampant impunement.
No tinc molta cosa a dir sobre el tema, però pensava que una situació excepcional com aquesta havia de queda reflectida al bloc.

Us deixo un enllaç a una plana informativa de la Generalitat de Catalunya i desitjo que tothom s'ho agafi seriosament i prengui mal el mínim de gent possible.

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Mesures excepcionals per una situació excepcional. El temps dirà si s'ha actuat bé, a temps o amb retard. El què estic segur és que tot es fa amb la millor de les intencions per evitar mals majors. Esperem que tot vagi i acabi bé!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, comparativament ho hem fet molt bé.
I espero que com a societat seguim demostrant que som prou madurs, conscients, responsables i solidaris per fer un bon confinament que aturi el creixement del coronavirus.
Abraçada amb mascareta!
Eladi