Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

24 de març 2020

* dimarts 24-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimarts 24-3-20

Un llibre: EL MÓN GROC d'Albert Espinosa. L'Albert Espinosa és escriptor, guionista i creador audiovisual, dotat d'una gran imaginació, capacitat d'observació i sensibilitat. De jove va patir un càncer que el va recloure uns quants anys a l'hospital. En va sortir curat, però amb una cama menys, un pulmó menys...i, sobretot, carregat d'experiències vitals importantíssimes que l'han fet una persona sàvia. En aquest llibre, positiu i màgic, ens regala aquests ensenyaments i la seva filosofia de vida. Un llibre amb moltes portes obertes on trobar petits tresors que t'ajudin en el dia a dia. Com aprendre de totes les experiències i treure coses bones de les aparentment dolentes. Perfecte per somriure mentre alguna llàgrima rodola galtes avall i tot plegat et deixa una escalforeta al cor. És el llibre que més vegades he regalat...i sempre he triomfat.

Un disc: THE JOSHUA TREE de U2. Aquest és el disc que va catapultar el grup irlandès a la fama mundial. Musicalment presenta unes guitarres novedoses amb efectes poc utilitzats fins llavors i el cantant Bono udola intensament en moltes de les cançons, que a nivell de lletres, estan carregades de missatges socials i polítics. Un gran disc que resisteix el pas del temps.
Enllaços a algunes cançons: "With or Without you", "I Still Haven't Found What I'm Looking For", "Where The Streets Have No Name", "Running to Stand Still", "Red Hill Mining Town", "Trip Through Your Wires", "One Tree Hill", "Mothers Of The Dissapeared"

Un poema: VUIT DE MARÇ de Maria Mercè Marçal. La Maria Mercè Marçal té el privilegi d'haver escrit la frase "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel...".. Poeta feminista i de riques imatges (les bruixes,la sal, les onades...), aquest poema el vaig descobrir per treballar a l'escola la data del 8M, Dia de la Dona treballadora i em va encantar.


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

The Joshua Tree, disc de capçalera. Brutal.

El poema l'he trobat preciós també, molt clar i concís!

Seguim!!!

Eladi Martínez ha dit...

Síiii, Roger... Brutal!!
Eladi