Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

27 de març 2020

* divendres 27-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Divendres 27-3-20

Un llibre: DESPLOMATS de Woody Allen. Vaig llegir aquest llibre fa més de 30 anys i recordo que em va provocar com una descàrrega a les neurones. Em sorprenia cada pàgina que llegia amb aquella barreja d'absurd i surrealisme que em feia somriure i aquella imaginació sense límits per anar encadenant coses insòlites. No he seguit la carrera cinematogràfica de Woody Allen, però en aquest llibre hi ha textos que giravolten sobre les seves grans obsessions: la mort, Déu (o l'absència de Déu), les dones (o l'absència de dones), els intel·lectuals, les arts... i tot des del punt de vista del seu pessimisme i la seva hipocòndria. Absurdament divertit!

Un disc: NOU de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra és un dels meus grups preferits i no podia faltar en aquesta llista de recomanacions. Des del primer disc em va captivar la veu del Gerard Quintana, la lírica i la filosofia de les lletres i l'autenticitat del seu rock'n'roll. Els he seguit sempre, fins i tot quan van tenir el rebuig generalitzat pel seu disc en castellà i em sembla que un dels seus moments dolços és aquest disc "Nou", que potser té més de pop que de rock, que compta amb col·laboracions molt interessants (Gossos, Sílvia Comas...) i un grapat de cançons lluminoses i energètiques.
Enllaços a algunes cançons: "Instants del temps", "Junts", "Sents", "El far del sud", "Nits de glòria", "La llum", "Un full en blanc", "Cau el sol", "Al mig del camí"...

Un poema: AUTOPSICOGRAFIA de Fernando Pessoa. Fernando Pessoa és un personatge molt curiós. Entregat totalment a la seva vocació d'escriure i amb dificultats per relacionar-se amb el seu entorn, es va desdoblar en diferents personatges i va crear 4 heterònims, cadascú dels quals va fer créixer una obra poètica ben diferenciada dels altres. Aquest poema pertany al que portava el seu propi nom.