Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

30 de març 2020

* dilluns 30-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dilluns 30-3-20

Un llibre: LA NUEVA EDUCACIÓN de César Bona. Avui un llibre que potser només interessarà els que estan vinculats al món de l'educació, però que vull recomanar perquè a mi em va salvar en un moment que la meva ferma vocació de mestre trontollava. César Bona, mestre saragossà, reconegut internacionalment crida als quatre vents un munt de veritats que mai no hauríem d'oblidar: que l'infant ha de ser el protagonista; que l'hem d'escoltar; que l'escola ha de ser divertida i promoure la curiositat; que el més important que s'hi ha d'aprendre ha de ser el respecte, l'empatia i la sensibilitat; que hi ha d'haver lloc per a la imaginació, la creativitat, la il·lusió, aprendre a expressar les pròpies emocions, el joc, les ganes de transformar i millorar la societat; que els infants han de cooperar entre ells i treballar en equip... un munt d'idees en les que jo sempre he cregut i que em van animar a no defallir i continuar lluitant perquè es fessin realitat.

Un disc: FRIDAY NIGHT IN SAN FRANCISCO de Al Di Meola, John McLaughlin i Paco De Lucía. Un dia estava a la llibreria Abacus de Barcelona (quan només n'hi havia a Barcelona) i va sonar aquest disc. Vaig quedar meravellat i vaig anar a la secció de discos a dir que volia comprar-me'l. Em van dir que no en tenien cap més, només el que estava sonant... i me'l vaig endur. És una exhibició de virtuosisme a la guitarra. Tres magnífics guitarristes jugant, empaitant-se, fent-se bromes amb les 6 cordes, gaudint i fent gaudir. E-S-P-E-C-T-A-C-U-L-A-R.
Enllaços a algunes cançons: "Mediterranean Sundance", "Short Tales of the Black Forest", "Frevo Rasgado", "Fantasia Suite", "Guardian Angel"

Un poema: TRISTES GUERRAS de Miguel Hernández. Ahir va ser l'aniversari de la mort de Miguel Hernández, poeta revolucionari, antifeixista, comunista, popular que va morir jove a la presó per haver defensat el bàndol republicà fins a les darreres conseqüències. Aquest és potser el seu poema més conegut..