Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 de març 2020

* dijous 26-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dijous 26-3-20

Un llibre: SENYORIA de Jaume Cabré. A la Barcelona de l'any 1799 aquesta magnífica i intensa novel·la segueix els passos del jutge Massó que es veurà embolicat en una història tèrbola. És una obra trepidant i magistralment escrita, amb uns personatges molt ben definits que, mentre fa avançar la trama, ens fa un retrat històric de les relacions socials de l'època. És millor entrar-hi sense saber-ne gaire cosa per gaudir-la més i anar-se sorprenent amb el que s'hi anirà trobant, però... no crec que ningú en surti decebut.

Un disc: ALCHEMY de Dire Straits. En aquesta llista no hi podien faltar els Dire Straits i aquest doble disc en directe del 1983 per a mi suposa el punt àlgid de la seva carrera musical. Dir Dire Straits és dir Mark Knopfler i el seu virtuosisme amb la guitarra. La versió en directe de "Sultans of swing" ja val l'entrada a un concert. It's only rock'n'roll but I like it!
Enllaços a algunes cançons: "Romeo and Juliet", "Love over gold", "Private investigations", "Sultans of swing", "Tunnel of love", "Telegraph road", "Going home"...

Un poema: CALLADAMENT de Miquel Martí i Pol. Martí i Pol va ser qui em va reclutar per a l'exèrcit de la poesia. Va ser el primer poeta de qui vaig començar a comprar, llegir i gaudir versos que m'empenyien a escriure'n a mi també. En ell vaig trobar una poesia que anava de cor a cor, que l'entenia a la primera, m'interpel·lava, em commovia i m'emocionava. M'ha estat molt difícil triar només un poema seu. Al final he posat aquest però en podria posar cada dia un de diferent. "Parlem de tu, però no pas amb pena. / Senzillament parlem de tu..." o bé "I en acabat, que cadascú es vesteixi / com bonament li plagui, i via fora!, / que tot està per fer i tot és possible."... hi ha tants versos i poemes genials de Miquel Martí i Pol que connecten amb la realitat de cadascú i et ressonen per dintre... Avui tastarem aquest:


3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

El millor "Suñtans of Swing" que he escoltat mai, potentíssim, brutal, apostoflant!! El doble disc més rodó dels Dire Straits, sens dubte.

El poema d'en Martí i Pol és preciós!

Fran ha dit...

Un cop vaig sentir dir (molt encertadament) a M80: hauria d'estar prohibit tallar el final de "Sultans Of Swing" quan s'emet per la ràdio. I seguidament la van emetre íntegrament (només faltaria)
Ara, sempre que l'he escoltada per la ràdio després d'aquell dia, l'han acabant tallant ("fade out", més aviat)... M80 inclosa :)

Eladi Martínez ha dit...

Roger i Fran, estem d'acord que aquesta cançó és un dels moments àlgids de la història de la música. I en directe, més.
Eladi