Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

29 de març 2020

* diumenge 29-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.
* Per petició popular, els diumenges el poema és de collita pròpia.


Diumenge 29-3-20

Un llibre: EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES de John Boyne. Aquest és un llibre molt interessant per conèixer les barbaritats comeses pel nazisme a la Segona Guerra Mundial des d'un punt de vista diferent. La història ens l'explica el Bruno, el fill del comandant de l'exèrcit nazi que dirigeix el camp d'extermini d'Auschwitz. Ell no entén res del que passa i es fa amic d'un nen jueu sense saber quines conseqüències li pot portar. Anar seguint la història des de la mirada innocent del nen és apassionant. A mi personalment em va agradar molt, però encara va ser més interessant llegir-lo amb alumnes de cicle superior a l'escola per tot el suc que en vam treure...

Un disc: UNPLUGGED d'Eric Clapton. Aquest i el de Nirvana són els primers enregistraments "unplugged" que recordo i era tota una novetat. Un artista que oferia les seves cançons despullades amb una instrumentació mínima i acústica, molt a prop del seu públic. I així vaig descobrir moltes de les cançons d'aquest genial guitarrista amb ànima de blues. Reescoltar-lo quan fa temps que no el sents, torna a il·luminar-te.
Enllaços a algunes cançons: "Tears in heaven", "Signe", "Before you accuse me", "Hey, hey", "Lonely stranger", "Nobody knows you when you're down & out", "Layla", "Running on Faith", "Walking blues", "Alberta", "San Francisco bay blues", "Old love", "Rollin' & tumblin' "

Un poema: "RUMB", "RECORDS" i "DESPRÉS D'UN GINTÒNIC" d'Eladi Martínez. Avui m'haureu de perdonar l'abús de confiança, però us faig un 3x1. No sabia quin dels tres triar (i són d'èpoques ben diferents) i al final he pensat que ningú no m'impedia posar-ne tres, oi? ;-) "Rumb" parla del moment màgic en que la inspiració dicta els poemes. "Records" s'explica per si sol. "Després d'un gintònic" explica el que em va passar un divendres en què estava molt cansat i em vaig prendre un gintònic a casa... Espero que us agradin...





2 comentaris:

Sergi ha dit...

Bufff, el de Tears in heaven... pell de gallina

Eladi Martínez ha dit...

Sergi, sí.. una cançó genial que quan fa temps que no has escoltat et torna a fer rebrotar sensacions...
Eladi