Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

17 de març 2020

* dimarts 17-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc és fàcil trobar cançons per internet (intentaré enllaçar-ne algunes) i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Tan de bo a algú li siguin útils i podeu fer-ne tanta difusió com vulgueu ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimarts 17-3-20

Un llibre: UN ANY I MIG de Sílvia Soler. Una novel·la magnífica que retrata les relacions familiars d'una parella que entra a la jubilació i els seus 4 fills ja cap a la trentena. La novel·la combina les relacions actuals de la parella, entre els germans i de cadascun amb els pares i va fent salts al passat quan els germans eren petits. L'acció també salta entre diversos escenaris: la Badalona on viuen habitualment els pares, una casa d'estiueig de la Garrotxa i els diferents escenaris on es desplacen els fills. la Sílvia Soler fa un excel·lent treball de descripció dels sentiments i vivències de cadascun dels personatges. El guió de la novel·la és molt interessant i perfectament desenvolupat, però la descripció dels sentiments i sensacions que viu cadascun dels personatges és magistral.

Un disc: FANS DEL SOL d'Oques Grasses. Un disc d'aquells rodons que hem escoltat moltíssimes vegades al cotxe i que a casa ens agrada a tots. Cançons optimistes, alegres i amb missatges profunds embolicats amb ritmes ballables. Un grapat de cançons genials com "Sta guai", "Serem ocells", "In the night", "John Brown", "Més likes" o "Bancals"... però si he acabat citant gairebé totes les cançons del disc! Veieu com és un molt bon disc... I molt adequat per apujar l'ànim en un confinament!

Un poema: PODRIES de Joana Raspall. Un poema preciós que amb un llenguatge senzill però claríssim explica que és només qüestió d'atzar que nosaltres no estiguem en un camp de refugiats, en un país en guerra o en una zona devastada pels huracans o la sequera i que, per tant, hem de ser respectuosos i solidaris amb totes les persones que passen per aquestes situacions i ajudar-les sempre que puguem.