Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

22 de març 2020

* diumenge 22-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.
* Alguns de vosaltres m'heu demanat que publiqui algun poema dels meus. Tot i que la intenció de les recomanacions no era pas fer-me autohomenatges, sinó donar a conèixer poetes consagrats i la poesia en general, no puc negar que m'ha fet il·lusió la petició i he decidit que els diumenges el poema que publiqui serà de collita pròpia, si no us sembla malament.

Diumenge 22-3-20

Un llibre: UN DIA QUALSEVOL de Tatiana Sisquella. La Tatiana Sisquella era una periodista brillant i vital que va morir el 2014 amb només 35 anys per culpa d'un maleït càncer. En aquests pocs anys de vida va deixar sobrades mostres del seu talent i a mi m'encantaven els seus articles que buscaven en la vida quotidiana petites anècdotes per donar sortida a la seva immensa sensibilitat i positivitat. Era una persona brillant, curiosa, divertida, energètica, intel·ligent, sensible i molt positiva... En aquest cas us puc enllaçar alguns dels articles que ja havia ressenyat al meu bloc perquè en feu un primer tastet: Dia de l'aniversari lliure, Vacances, El millor equip del món.

Un disc: PEIX SENSE ESPINA de Joan Rovira. Poc després de sentir per la ràdio "Cendra i poesia" (una cançó que em va encantar), vaig tenir la sort de gaudir del Joan Rovira en directe en un concert al Voilà de Manresa. Va ser un concert genial. Vaig descobrir un cantant molt complet, simpàtic i enginyós en el contacte amb el públic, virtuós de la guitarra i amb un grapat de cançons fresques i sinceres, que transmetien energia i sensibilitat. L'he anat seguint i, de moment, no m'ha decebut gens.
Enllaços a algunes cançons: "Cendra i poesia", "Deixar de jugar", "Quatre amics", "L'home del tratge", "Supermercat", "M'agrada", "M'agradaria ser un Beatle"...

Un poema: ENMIG DE LA POR d'Eladi Martínez. Un poema fet com a homenatge a tots aquells refugiats que s'arrisquen a travessar la Mediterrània per intentar trobar un futur millor, pensant en la por terrorífica que han de passar enmig del mar, de nit, entre les onades, amb fred... M'ho imagino com ho descric en aquest poema, tot i que segur que em quedo curt i és impossible posar-se a la seva pell. Tan de bo sabéssim acollir-los millor...

4 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Aquest poema em sembla brillant!!

Eladi Martínez ha dit...

Judit, moltes gràcies! Sobretot, sabent que la poesia et costa...
Seguim!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Molt maco i colpidor el Poema Eladi, brillant idea la de delectar-nos amb poemes de collita pròpia! Esperarem el proper diumenge amb candeletes!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, moltes gràcies. Alguna petició?
Eladi