Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 de maig 2020

* dissabte 9-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dissabte 9-5-20

Un llibre: "EL ZOO D'EN PITUS" i "VIATGE AL PAÍS DELS LACETS" de Sebastià Sorribas. M'ha estat impossible decantar-me per un dels dos llibres que us recomano avui. Dues delicioses històries d'aventures "d'estar per casa" sense que això sigui dit en to pejoratiu, sinó com a un punt positiu perquè permeten als infants posar-se en la pell dels seus protagonistes. Totes dues magníficament il·lustrades per la Pilarin Bayés i totes dues farcides d'aventures i de valors com el companyerisme i l'amistat. Una mica com les aventures dels Cinc de l'Enid Blyton, però a la catalana.

Un disc: DELICATE SOUND OF THUNDER de Pink Floyd. Guitarres udolants, bateries contundents, atmosferes èpiques... És impossible sentir els primers acords de "Wish You Were Here" i no notar una emoció i unes pessigolles que et recorren per dins. I en aquest disc hi ha uns quants himnes que tots hem corejat o admirat alguna vegada...
Enllaços a algunes cançons: "Shine On You Crazy Diamond", "Learning to Fly", "Yet Another Movie", "Round and Around", "Sorrow", "The Dogs of War", "On the Turning Away", "One of These Days", "Time", "Wish You Were Here", "Us and Them", "Money", "Another Brick In The Wall (part II)", "Comfortably Numb", "Run Like Hell"

Un poema: XXIX PROVERBIOS Y CANTARES de Antonio Machado. Un altre dels grans que no podia faltar en aquesta selecció. I amb un poema que té una càrrega de profunditat filosòfica devastadora...


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Recordo el Viatge al País dels Lacets, molt absorbent en la època que el vaig llegir. Brutal el Delicate Spound of Thunder, de capçalera si o si. I el poema de Machado, no per clàssic deixa de tenir una força molt punyent!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, gràcies per aquest i tots els comentaris que has anat posant a les recomanacions.
Una abraçada!