Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 de maig 2020

* dissabte 2-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dissabte 2-5-20

Un llibre: XOCOLATA DESFETA de Joan-Lluís Lluís. Aquest és un llibre curiós, com si fos un experiment o un joc. L'autor explica la mateixa història (una microhistòria de pocs paràgrafs) de 123 maneres diferents, explorant pràcticament totes les possibilitats del català. És una rèplica del que ja va fer Raymond Queneau amb "Exercicis d'estil" a França el 1946. Explicar la mateixa història només amb una vocal, evitant una lletra, amb monosíl·labs, en vers, com si fos una recepta, com si fos una notícia, a l'estil de diferents autors, amb anglicismes.... Fins a 123 maneres diferents d'explicar la mateixa història. Un exercici agosarat i molt curiós que, per poc que us agradi la llengua, us sorprendrà i us divertirà.

Un disc: RECURRING DREAM de Crowded House. Aquesta és una recomanació més arriscada perquè aquesta banda australiana no va tenir un recorregut i una transcendència tan unànime com molts dels altres grups que he recomanat. Però el fet que molts dels seus temes desprenguin un aire a Beatles i que comptin amb cançons com "Don't dream it's over" o "Four seasons in one day" m'animen a afegir-los a la llista.
Enllaços a algunes cançons: "Weather with You", "World Where You Live", "Fall at Your Feet", "Locked Out", "Don't Dream It's Over", "Into Temptation", "Pineapple Head", "When You Come"
"Private Universe", "Not the Girl You Think You Are", "Instinct", "I Feel Possessed", "Four Seasons in One Day", "It's Only Natural", "Distant Sun", "Something So Strong", "Mean to Me", "Better Be Home Soon", "Everything Is Good for You"

Un poema: LO QUE DEJÉ POR TI de Rafael Alberti. No conec gaire Alberti, però em sembla que és un poeta lluminós, de mar i sol i sentiments... En aquest poema podem intuir part d'aquesta força narrativa...