Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

16 de maig 2020

* dissabte 16-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dissabte 16-5-20

Un llibre: LES PARAULES INÚTILS de Marc Artigau. És dramaturg, poeta i novel·lista ("La vigília" és la seva darrera exitosa novel·la i ha coescrit 2 llibres amb Jordi Basté) però el que més admiro d'ell és la seva capacitat per inventar microhistòries com les que ofereix a la seva secció de "El Món a RAC1". Té la capacitat admirable de bastir una història fantàstica, surrealista i sorprenent, desenvolupar-la i tancar-la en pocs minuts i sovint em deixa bocabadat.
Aquest llibre recull algunes d'aquestes petites històries que ha explicat a la ràdio, però a més a més hi ha algun poema i les magnífiques il·lustracions de Miguel Gallardo. Què més voleu?

Un disc: COME AWAY WITH ME de Norah Jones. Un disc de música tranquil·la i elegant, una veu suau i acollidora, guitarres, teclats, bateria tocada amb escombretes i un contrabaix que a ritme de jazz tranquil acompanya serenament. Música de qualitat per deixar com a fil musical, asserenar l'esperit, i desaparèixer dins d'un mateix.
Enllaços a algunes cançons: "Don't Know Why", "Seven Years", "Cold, Cold Heart", "Feelin' the Same Way", "Come Away with Me", "Shoot the Moon", "Turn Me On", "Lonestar", "I've Got to See You Again", "Painter Song", "One Flight Down", "Nightingale", "The Long Day Is Over", "The Nearness of You"...

Un poema: ENTREACTE de Joan Brossa. Un altre d'aquells divertits i suggerents poemes en que les paraules (els verbs, els adverbis, els adjectius...) esdevenen personatges animats del propi poema.