Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

6 de maig 2020

* dimecres 6-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 6-5-20

Un llibre: TESTIMONI D'UNA SUPERVIVENT de Neus Català. Fa massa poc que vaig descobrir la Neus Català, però em va impressionar. Una dona excepcional, una dona molt valenta, que va sobreviure al camp de concentració de Ravensbrück. Infermera, política antifeixista i antifranquista, feminista, solidària i lluitadora fins al final dels seus llargs 103 anys. L'any 2007 va ser escollida Catalana de l'Any i El Periódico va editar aquest llibre senzill que recull la seva vida i el seu pensament. Em quedo amb la frase "Molta gent creu que lluitar és agafar un arma, però lluitar és unir-se per defensar una idea."

Un disc: O ESPIRITU DA PAZ de Madredeus. Avui un disc de música portuguesa que em remet a les meves dues paraules preferides d'aquesta cultura: "fado" i "saudade". La meravellosa veu de Teresa Salgueiro i els jocs de les cordes de guitarres i cellos amb l'acompanyament de l'acordió... Si us agafa en un moment adequat aquesta música us embolcallarà i us portarà molt lluny (si no és el moment adequat al cap d'una estona l'aturareu perquè se us estarà fent feixuga). Ara ja teniu tots els elements per decidir. Si de cas comenceu per "Destino"...
Enllaços a algunes cançons: Concertino: "Minuete", "Allegro", "Destino", "Silêncio"; "Os Senhores Da Guerra", "Pregão", "O Mar", "Os Moinhos", Três Ilusões: "Sentimento", "Culpa", "Amargura"; "As Cores Do Sol", "Ao Longe O Mar", "Vem", "Ajuda"

Un poema: HIJAS DEL VIENTO de Alejandra Pizarnik. Un poema amb un punt de salvatge i contundent, unes imatges poderoses i uns interrogants per descobrir.