Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de maig 2020

* dimarts 12-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimarts 12-5-20

Un llibre: CIRIS TRENCATS de Tísner. Escriptor, caricaturista, periodista, enigmista i creador de mots encreuats, en Tísner va ser tot un personatge del món cultural català. Divertit com pocs, en Tísner durant anys va tenir a Catalunya Informació la secció dels "Ciris Trencats", píndoles de 2 minuts de durada en què explicava alguna anècdota històrica i divertida, moltes del seu exili a Mèxic. Aquest llibre en recull un bon grapat i la seva lectura és deliciosa i molt instructiva.

Un disc: VATUA L'OLLA! de SAPO. Avui una altra recomanació arriscada. L'any 2001, aquest grup de metall manresà van guanyar el premi "Sona9". Històries i lletres esbojarrades, la veu versàtil i poderosa del cantant (germà d'un amic nostre que, per això, vam seguir-los força), guitarres canyeres, baix potent i bateria funky. Un còctel totalment innovador i uns directes espectaculars. Eren diferents de tot el que havíem sentit fins llavors i tenien molta qualitat, tot i que era un estil que no atreia les masses... Quan van enregistrar el disc "oficial" van canviar de baixista i van tornar-ho a enregistrar tot. D'aquest disc oficial són els únics àudios que he pogut trobar a internet, però la maqueta de la qual us poso la foto era encara millor... i molt més divertida!
Enllaços a algunes cançons: "Mazinger Z", "Halls", "Tubercle Ultratomic", "Sapo", "L'Abeja Maya", "En Manel", "Patufet", "Amic", "Mandarines"...

Un poema: LEGO de Carles Cano. Un poema original que comparà la poesia amb el joc amb tot d'imatges interessants.

Lego (Carles Cano)
Un xiquet
jugant amb un lego,
és un poeta
buscant un poema.
A voltes sobren paraules,
o peces de a dos.
Altres, no hi ha manera
de trobar una rajola esdrúixola.
Les paraules grogues
són millors que les verdes
per a contar deserts
o construir camells.
Però amb les verdes,
es pot dir un bosc,
muntar una serp,
o alçar una palmera.
Res de tot açò es pot fer
amb les paraules blaves
que, tanmateix, són necessàries
per als poemes tristos,
i per a fer el mar.
Un poeta
jugant amb les paraules,
és un xiquet
buscant un poema.