Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

7 de maig 2020

* dijous 7-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dijous 7-5-20

Un llibre: AMB VEU DE MESTRE de Jaume Cela i Juli Palou. Jaume Cela i Juli Palou, són dos bons amics, mestres i pedagogs que ens ofereixen en aquest llibre les cartes que han intercanviat parlant d'educació. Això inclou des de reflexions més profundes i teòriques, fins a anècdotes concretes de la vida a les escoles, passant per recomanacions sobre lectures o pel·lícules. Tot tamisat per la seva mirada sàvia, observadora, crítica, profundament humanista i plena de valors. Un bombonet per a tothom que estigui mínimament interessat en el món de l'educació.

Un disc: "LA MANDRÁGORA" de Javier Krahe, Joaquín Sabina i Alberto Pérez. El 1981 aquests joves talents de la música, cantautors en potència, van enregistrar un directe de les seves actuacions en el bar d'aquest mateix nom. Cançons iròniques, reivindicatives, sarcàstiques... Algunes de composició pròpia, altres versions de la cançó francesa de Brassens... rialles del públic, gots trencats, frescor i alegria... (escolteu el principi de "Mi ovejita Lucera"). És un document en tota regla que us assegura més d'una rialla.
Enllaços a algunes cançons: "Marieta", "Un burdo rumor", "Pongamos que hablo de Madrid", "Pasándolo bien", "El cromosoma", "Un santo varón", "Mi ovejita Lucera", "Villatripas", "La tormenta", "Adivina, adivinanza", "Nos ocupamos del mar", "La hoguera", "Círculos viciosos"

Un poema: CONVALESCENT d'Antoni Casals. Un poema que sembla adequat per a un temps de confinament que s'assembla a una convalescència...


2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Recordo unes escoltes de la Ovejita Lucera bastant apoteòsiques...

Eladi Martínez ha dit...

Roger, jo aquests dies l'he tornat a escoltar i és un disc que segueix entrant bé, segueix fent somriure i aguanta el pas del temps.
Eladi