Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

8 de maig 2020

* divendres 8-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Divendres 8-5-20

Un llibre: ANTOLOGIA de The Beatles. Un llibre de col·leccionista: dos pams de llarg, gruixut i pesat, farcit de fotos, còpies de documents privats i mil i una anècdotes explicades pels mateixos protagonistes. Aquesta història dels Beatles per a un mitòman dels Beatles com sóc jo (però penso que és un interès i simpatia relativament estesos) és un gran regal que permet capbussar-te en el dia a dia d'aquells 4 joves de Liverpool que van fer història (i no només de la música): la seva historia, les seves cançons, els seus pensaments... Un llibre per redescobrir cada cop que te'l poses a les mans.

Un disc: ELS MILLORS PROFESSORS EUROPEUS de Manel. Quan els Manel es van donar a conèixer amb aquest disc vaig quedar gratament sorprès. Una sonoritat acústica i novedosa amb el protagonisme de l'ukelele. Unes lletres treballadíssimes, costumistes, amb un vocabulari acurat i ric. I una actitud seriosa  i un punt altiva que defugia la fama que els venia a sobre. Aquest disc té molt bones cançons, però tinc debilitat per "Captatio Benevonteleae"...
Enllaços a algunes cançons: "En la que el Bernat se't troba", "Avís per a navegants", "Ai, Dolors", "Pla quinquenal", "Roma", "Captatio Benevonteleae", "Nit freda per ser abril", "Al mar!", "Els guapos són els raros", "Dona estrangera", "Ceràmiques Guzmán", "Corrandes de la parella estable"...

Un poema: TÉ UN POEMA AMAGAT de Eduard Sanahuja. Un poema molt bonic que parla de coses profundes i imprecises parlant de coses molt concretes...


2 comentaris:

Anel.lo ha dit...

Bon disc, bona recomanació

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Anel·lo!
A la 52a va la vençuda!
;-)

Eladi