Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

15 de maig 2020

* divendres 15-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Divendres 15-5-20

Un llibre: LA NOIA DEL VIOLONCEL de Jordi Campoy. L’Anne és una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra que destaca per la seva impuntualitat. Un dia sent un soroll estrany a la funda del seu violoncel i hi troba un objecte desconegut que li pica la curiositat. Aquest violoncel enllaçarà aquesta història al Londres de 2007 amb una altra que va passar a la Barcelona dels anys 60-70.
Capítols curts (i amb títols d'una sola paraula i suggerents "Respir", "Llibertat", "Sexe", "Adéu"...), paràgrafs curts, lectura àgil... El mateix autor en diu: "...és una història plena de música i de misteri, tot embolcallat per sa majestat, el senyor atzar: aquesta força desconeguda, incontrolable i aleatòria que sempre té l’última paraula a totes les nostres decisions..."

Un disc: ENTRE FRÈRES de Kana. Corria l'any 2003 i fèiem un viatge per la Bretanya amb l'Anna. Un viatge molt especial, amb el nostre cotxe, la tenda de campanya al maleter, sense data final ni itinerari prefixat...LLIBERTAT! Mentre conduíem per les carreteres bretones sentíem emissores de ràdio franceses i més d'un cop enganxàvem una cançó que devia estar de moda i ens agradava: reggae francès, divertida i enganxosa. Cap al final del viatge vam entrar en un FNAC a Nantes i buscàvem als prestatges dels cd sense saber com es deia aquell grup. Al final em vaig adreçar a un dependent i li vaig cantar "J'ai des petites problèmes dans ma plantation..." i ell va somriure i va dir "Kana!". I vaig comprar aquest disc de reggae francès. La cançó es diu "Plantation" i després d'aquesta explicació heu d'escoltar-la, eh? ;-) I per poc que us agradi el reggae, podeu escoltar-les totes i us ho passareu bé.
Enllaços a algunes cançons: "Plantation", "Pas De Problèmes", "Entre Frères", "L'Escargot", "Pirogue", "Original", "Http.com", "Tranquille", "L'Héritage", "Azucar Kana", "Pourtant Sur Terre", "Blabla", "Dub Est"...

Un poema: LLUNY de Lola Casas. Com a tants poemes: la seva senzillesa li dóna potència i transcendència.

Lluny
He escrit
un poema
a la sorra humida
  d’una platja blava.
Les ones
arrissades i manses
el gronxen
  mar endins,
fins a la profunditat
obscura 
on dormen
  els somnis
de poesia marina.