Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

13 de maig 2020

* dimecres 13-5-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 13-5-20

Un llibre: CÓMO MORIMOS de Sherwin B. Nuland. "Morim malament i la mort segueix sent un tabú. Conèixer-la millor i parlar-ne és una via per eliminar angoixes innecessàries"... així comença el text de la contracoberta d'aquest llibre i per això me'l vaig comprar. Aquest metge descriu els processos biològics i fisiològics que es desencadenen en la part final de les malalties que estadísticament acaben amb més vides humanes (cardiopaties vàries, Alzheimer, SIDA, càncer i morts per accident). I, a part d'aquesta apassionant part descriptiva del que passa al cos humà quan la vida s'acaba, hi ha moltes reflexions humanistes sobre la mort digna, l'eutanàsia i la manera com la nostra societat tracta la mort. Molt interessant.

Un disc: TUNNEL OF LOVE de Bruce Springsteen. No sóc un gran seguidor de Bruce Springsteen i, per tant, és molt probable que hi hagi discos millors en la seva discografia. Però a mi aquest em va agradar molt i trobo que moltes d'aquestes cançons transmeten autenticitat i sentiments. A part que és una figura prou important de la història de la música i del rock com per merèixer estar en aquesta llista de recomanacions.
Enllaços a algunes cançons: "Ain't Got You", "Tougher Than the Rest", "All That Heaven Will Allow", "Spare Parts", "Cautious Man", "Walk Like a Man", "Tunnel of Love", "Two Faces", "Brilliant Disguise", "One Step Up", "When You're Alone", "Valentine's Day"

Un poema: EXCELSIOR de Joan Maragall. Podria haver posat "La vaca cega" o "L'ametller" que també m'agraden, però al final m'he decantat per l'espiritualitat i l'altura de mires d'aquest "Excelsior".