Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de març 2020

* dissabte 28-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dissabte 28-3-20

Un llibre: EL PETIT PRÍNCEP d'Antoine de Saint-Exupéry. Per a mi aquest no és un llibre d'infants, és un llibre per rellegir a totes les edats. Contraposa tots els valors ètics i humans que suposa propis de la infantesa i que encarna el Petit Príncep (l'amistat, la sinceritat, la senzillesa, la generositat, l'amor...), amb la degradació d'aquests valors (la soledat, l'egoisme, la hipocresia...) per part dels adults, quan busquem els interessos materials i perdem de vista el veritable sentit de la vida. Un llibre per reflexionar, recordar, replantejar, mantenir, millorar... Una lectura molt adient per aquests moments que estem vivint.



Un disc: BEATLES 1962-1966 de The Beatles. Els Beatles són el meu far en la musica moderna. Les cançons de Lennon i McCartney em semblen eternes. La seva història m'enlluerna pel que van representar de punt i a part en la música, però no només en la música. Podria recomanar tots els seus discos i totes les seves cançons, però avui em decantaré per les de la primera època, quan van crear autèntics himnes plens d'energia i llum amb estructures musicals simples, però sobretot amb una actitud que van encomanar al món sencer. Beatles, sempre Beatles!
I si sou una mica mitòmans, com jo, us recomano l'experiència de veure en directe una banda de tribut que ve un cop l'any al Palau de la Música: els Mersey Beatles.
Enllaços a algunes cançons: "Love me do", "Please, please me", "She loves you", "I want to hold your hand", "Can't buy me love", "A hard day's night", "Eight days a week", "Ticket to ride", "Yesterday", "Help!", "We can work it out"...

Un poema: CICATRIU d'Estel Solé. No conec aquesta noia,, tot i que és actriu a part de poeta, però quan em va caure als dits aquest poema em va impressionar. Curt, però intens. Llegiu-lo, imagineu-vos-ho, penseu-hi...


3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Avui ple total! El Petit Príncep llibre immortal i molt adient als temps que ens està tocant viure. Beatles, sempre Beatles. Una recomanació, no sé si la tindràs al Netflix: Yesterday, pel·licula de l'any passat, crec. Si no l'has vist, te la recomano "encarecidamente".

El poema molt bo també, curt, intens, sincer..

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger, em fa molta gràcia quan m'expliqueu que compartim algunes preferències literàries o musicals. I, si, he vist "Yesterday" i em va agradar!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Si, el guió és curiós.. a mi em va agradar molt!

Ja saps que musicalment tenim moltes afinitats.. ;)