Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de març 2020

* dissabte 21-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dissabte 21-3-20

Un llibre: WONDER de R. J. Palacio. Una novel·la preciosa que hem treballat molts anys a les escoles, però que hauria de ser obligatòria: tothom mereixeria llegir-la almenys un cop a la vida per sentir-se millor persona. Una història de superació i amistat, d'amor. Explica l'adaptació de l'August a l'escola i al món. L'August és un nen que ha nascut amb una estranya síndrome que li ha deformat la cara i l'ha obligat a patir múltiples operacions des del naixement. Després de tota la infantesa reclòs a casa, l'August s'enfronta a l'escola i la crueltat dels altres nens. Però és un nen molt intel·ligent i també sabrà guanyar-se l'amistat d'alguns dels seus companys que veuran la persona més enllà de la seva cara. Un llibre preciós i imprescindible.

Un disc: SILVIO de Silvio Rodríguez. Silvio Rodríguez és un cantautor cubà que em va fer descobrir l'Agustí, el meu primer professor de guitarra, i del qual vam aprendre i tocar algunes cançons. Virtuós de la guitarra i poeta poderós i revolucionari, "Silvio" és el primer disc d'una trilogia i quan el vaig descobrir em va estabornir i em va fer comprar molta de la seva discografia, però cap altre disc em va impressionar tant com aquest. Té un grapat de cançons precioses que em transporten a una altra època i em provoquen unes estranyes pessigolles al vel del paladar. Força i bellesa.
Enllaços a algunes cançons: "La guitarra del joven soldado", "Compañera", "Y Mariana", "Monólogo" i, sobretot,, "Quién fuera".

Un poema: FINESTRA de Joan Margarit. Margarit és un dels grans. En la seva poesia crua sovint hi planen sentiments poc agraïts (la tristesa, el dolor, la pèrdua...) que ell tracta amb acceptació, sobretot la proximitat a una mort que, des de la vellesa, veu propera i natural...


6 comentaris:

Judit Martinez Codorniu ha dit...

Wonder no l'he llegit,suposo que la pel.lícula és la que ha protagonitza't la Júlia Roberts....i ja tinc ganes de llegir-lo....el disc,el vinil de Silvio el té el Dani,que també el va descobrir estant de voluntari construïnt un hospital a Cuba amb 19 anys....i de poesia no en tinc massa idea....de la Joana Raspall encara que la van treballar força els alumnes de l'escola Bages l'any anterior.....però ja em costa de per sí,si a sobre és poc alegre....més em costaria....
Mil gràcies per les recomanacions del dia!!

Roger Berenguer ha dit...

Eladi ets incansable, gràcies per fer-no més amè i suportable l'obligat confinament! Records i una abraçada virtual a tots!!!
P.d C.

Anel.lo ha dit...

Que xulo el poema! Gràcies E.

Eladi Martínez ha dit...

Judit, Roger i Anel·lo, gràcies pels vostres comentaris de feed-back. M'alegra saber que a l'altre cantó hi ha algú a qui arrenco un somriure o una curiositat o un interès.
Seguim!
Petons de colors!
Eladi

Pilar ha dit...

Eladi, no pares. Ho passo molt bé llegint les teves recomanacions i sempre aprenc alguna cosa. Gràcies

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Pilar (de Calders? de Sant Fruitós? de Solsona? de Manresa?). I jo content de poder ser una mica útil i distreure el personal que en tingui ganes.
Seguim!
Eladi