Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

25 de març 2020

* dimecres 25-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dimecres 25-3-20

Un llibre: LA VIDA QUE APRENC de Carles Capdevila. Carles Capdevila, tristament desaparegut abans d'hora l'any 2017, era un periodista, escriptor, articulista, tertulià i conferenciant, sempre divertit, enginyós, brillant i sensible. En els seus articles deia coses boniques i intel·ligents; emotives i divertides; valentes, reflexives i revolucionàries... En sabia molt! Tenia molts bons pensaments, sabia expressar-los i sabia transformar-los en accions exitoses, com els seus llibres, programes de ràdio i televisió i el diari ARA. Aquest llibre recull el millor del seus articles periodístics, són deliciosos de llegir i tenen plena vigència.
Enllaç a un article.

Un disc: CANTARES DE VELA de Juan Perro. Probablement aquesta recomanació no agradarà tothom, però jo el trobo un disc delicat i exquisit. Santiago Auserón desplega un repertori agradable i amable amb una instrumentació jazzística i elegant, amb una secció de vents subtil i unes percussions llatines que adornen però no embafen. Un fil musical excel·lent per crear un ambient íntim i acollidor. Totalment recomanable!
Enllaços a algunes cançons: "No más lágrimas", "Luz del barrio", "Apaga la vela", "Cántaro roto", "Agujero en la red", "El son de los muertos", "La misteriosa" o "La mala fama".

Un poema: NUNCA ES TARDE de Benjamín Prado. Vaig descobrir Benjamín Prado com a co-lletrista de Joaquín Sabina i em va encisar la seva capacitat de fer comparacions, paradoxes enginyoses i lluminoses i aforismes. Juga amb les paraules cada cop amb més mestria i val la pena capbussar-s'hi. Algú que ha inventat versos com "No quiero regresar al sitio del que he huído
a buscar las razones por las que me marché" mereix tots els meus respectes.




2 comentaris:

Fran ha dit...

Molt oportú, haver trobat aquest bloc, no només pel "cas" que m'hi ha portat.

Sóc un fidel seguidor del que fa el Sr. Auserón/Juan Perro, i el vaig a veure sempre que passa per Barcelona; tenia i tinc entrada pel concert que s'hi havia de fer a l'abril, i que ja veurem quan es podrà fer...

Eladi Martínez ha dit...

Fran, jo el Juan Perro no l'he seguit (tinc un disc de Radio Futura i aquest), però aquest disc el trobo deliciós, tot ique he de reconèixer que no suscita entusiasme en la gent que m'envolta quan el poso...
Què hi farem, no tothom aprecia les mateixes coses...

Eladi