Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

19 de març 2020

* dijous 19-3-20 *

Segueixo amb la meva triple recomanació diària: un llibre, un disc i un poema. Activitats sedentàries que podeu fer des de casa.
El poema el podeu llegir directament aquí, del disc ja us enllaço algunes cançons per internet  i el llibre... ja sé que no podeu sortir de casa a buscar-lo a la biblioteca o llibreries, però és per si el teniu per casa i no ho recordàveu o, en tot cas, aneu fent llista per més endavant.
Si sabeu que algú li poden interessar aquestes recomanacions, feu-les córrer, ja que les faig amb esperit de servei públic, per ajudar a passar el confinament.

Dijous 19-3-20

Un llibre: MENTIDERS d'Emily Lockhart. Començo dient que va ser proclamada pels lectors com a millor novel·la 2014 per a joves Adults i seleccionada com a millor novel·la 2015 per l'Associació de Biblioteques Americanes. Segueixo dient que és una novel·la sorprenentment boníssima. I continuo dient que és un d'aquells llibres que és millor llegir sense saber-ne gairebé res, per poder-la gaudir del tot. Només us diré que parla dels Sinclair, una família adinerada que estiueja en una illa privada on només hi són ells: uns adults que no tots s'entenen bé, una noia intel·ligent i malalta, un noi apassionat, un grup de quatre amics... La ressenya de la coberta acaba dient: "...Mentides i més mentides. Llegeix-la. I si et pregunten com s'acaba, tu explica una mentida i ja està."

Un disc: 50 PALOS de Jarabe de Palo. Jarabe de Palo ha fet molts discos i bones cançons al llarg dels anys i Pau Donés va voler celebrar els seus 50 anys i aturada musical (té un càncer que li recomana abaixar el ritme de vida) amb un magnífic disc en el que reinterpreta els seus grans èxits, vestint-los de manera diferent. Uns arranjaments acústics, fets per a piano, violoncel, contrabaix i percussions, que realcen la sensibilitat, senzillesa i bellesa de les cançons. D-E-L-I-C-I-Ó-S !
Enllaços a algunes cançons: "Humo", "Grita", "Bonito", "Depende", "Tiempo", "Hoy no soy yo", "¡Yep!"

Un poema: EL DÍA SE HA IDO d'Ángel González. Un poema molt bonic d'un gran poeta que vaig descobrir fa poc. Parla de la successió del dia i la nit, però amb unes comparacions precioses com quan el gos (el dia) se'n va i arriba el gat (la nit) i llepa les últimes restes de llum que quedaven a la tassa. L'endemà tornarà el gos bordant i farà fora la nit. Senzill però tremendament poètic.



4 comentaris:

Fran ha dit...

Jarabe de Palo... Els vaig veure en directe el 1998, presentant en directe el "Depende" (amb uns llavors totalment desconeguts Amaral com a teloners), i vaig tornar-hi 20 anys més tard, a la seva gira de comiat "50 palos" precisament, com agraïment a aquest home (parlem d'un grup, però tots sabem que realment parlem d'un projecte personal) per la seva música optimista i pel seu exemple vital.

Eladi Martínez ha dit...

Fran,
Jarabe de Palo -Pau Donés- també ha estat un exemple d'amor a la música i d'autenticitat personal i musical i "%0 palos" un regal" fantàstic. Un dels millors directes que he vist, sincer, proper, preciós...
Eladi

Estefania Aguilar ha dit...

Mentiders...... buff. M'ha sorprès molt aquest llibre. M'he ficat tant en la història que acabar-ho ha sigut difícil... quin final, quina muntanya rusa de sensacions. La manera de com està escrit, com entremig hi apareix "el vet aquí una vegada..." i explica a través d'un relat les relacions familiars. La relació entre cosins, quin goig i quin mal al final. El tornaré a llegir, estic ben segura.

Eladi Martínez ha dit...

Estefania, un llibre del que no es pot dir gran cosa fins que no te l'has llegit, però que no et deixa indiferent. Ja vam parlar-ne a bastament i celebro que et fes passar una bona estona de lectura. Gràcies pel retorn!