Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

4 d’ag. 2024

"Tres mesos de vacances" (Neus Rossell)

TRES MESOS DE VACANCES

Neus Rossell

Rosa dels Vents. Penguin Random House Grupo Editorial


La Neus Rossell és mestra, estima la seva feina i creu en els infants i el poder transformador de l'educació. Però ha decidit fer-ho divertit i en aquest llibre juga a l'esperpent i l'exageració per posar sobre la taula totes les contradiccions i sensesentits que es viuen actualment a les escoles. 

Critica els canvis de rumb erràtics del departament d'educació, la manca de recursos humans i materials de les escoles, l'intrusisme i la desconfiança d'algunes famílies envers l'escola, el sobreproteccionisme exagerat que envolta els infants, la deriva de la societat envers els valors humans que haurien de ser la base de l'educació (el respecte, la responsabilitat, l'esforç, el compliment d'unes normes comunes...), el desprestigi social dels mestres...

I la gràcia és que tot això que ens hauria de fer plorar, ho llegim amb un somriure als llavis i ens fa reflexionar.


#estiu24 #lectures #passodinsta #tresmesosdevacances  @neusssi @penguinllibres