Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

15 d’ag. 2024

"Marxarons" (Cristina Masanés)

 

MARXARONS

Cristina Masanés

Edicions L'Avenç


Aquest és un llibre petit (101 pàgines) i bonic. Relata el trajecte de tota una família recolzant i ajudant el pare de l'autora a recuperar-se d'una afàsia després d'un vessament cerebral. De la nit al dia, el protagonista va perdre la capacitat de parlar i expressar-se, malgrat tenir intactes les capacitats mentals.

Com que era molt aficionat a la muntanya, l'autora va il·lustrant els intents, avenços i reculades en el reaprenentatge de la parla amb fragments del diari d'alpinisme que havia anat escrivint el seu pare quan feia excursions de muntanya.

La combinació d'aquestes dues històries és molt encertada i d'una gran sensibilitat, sense arribar a ser lacrimògena. Una història apassionant i emotiva per valorar allò que tenim sense donar-li importància: el llenguatge i la capacitat de comunicar-nos.


#estiu24 #lectures #passodinsta #calafell #Marxarons #CristinaMasanes @editorial_lavenc