Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

10 de jul. 2023

"L'home que tot ho veia" (Deborah Levy)

 




L'HOME QUE TOT HO VEIA

Deborah Levy

Angle Editorial


Aquest llibre té molt bones crítiques que valoren les múltiples capes de lectura i la capacitat de l'autora per crear un trencaclosques on tot acaba encaixant. Doncs malauradament no soc prou bon lector o no soc prou espavilat perquè a mi el trencaclosques m'ha quedat inacabat.

El protagonista és l'historiador Saul Adler que el 1988 és atropellat al famós pas zebra d'Abbey Road. Tot seguit trenca la relació amb la seva nòvia, la fotògrafa Jennifer Moureau i viatja a la RDA (a la part comunista del mur de Berlin) per fer una tesi sobre els moviments culturals comunistes d'oposició al feixisme. Assistim a la seva experiència alemanya, les relacions que estableix amb el seu traductor Walter Müller i la seva germana Luna i anem coneixent la seva complexa identitat sexual, sociopolítica i familiar.

Després la novel·la fa un salt cap a l'any 2016. En Saul torna a ser atropellat al mateix pas zebra d'Abbey Road i assistim a la seva convalescència hospitalària por on desfilen tots els personatges que havíem conegut i alguns de nous i es van entrellaçant records del passat i del present que mai no acabem de tenir clar si són al·lucinacions o realitat.

Indubtablement està ben escrit i té molt bones crítiques, però sento haver de dir que quan l'he acabat, m'he quedat amb cara de tonto...

2 comentaris:

artur ha dit...

A vegades , ja passa això :D o potser caldrà fer una nova lectura...
Bon estiu !!

Eladi Martínez ha dit...

Artur, tinc molts llibres en llista d'espera i, francament, no crec que el rellegeixi.
Gràcies pel comentari i bon estiu!