Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 de jul. 2023

"El regal de la lectura" (Sebastià Serrano)

 



EL REGAL DE LA LECTURA
Sebastià Serrano
Ed.  Ara Llibres

A partir del cas històric de l'intent de recuperació del primer cas diagnosticat de "ceguesa a la lectura", l'autor explica el procés de desenvolupament del cervell humà al llarg de la història, sobretot a partir de l'aparició del llenguatge i, encara més, des de l'aparició de la lectura i l'escriptura.
La lectura se'ns presenta com una activitat extraordinària que desenvolupa moltes connexions neuronals i afavoreix l'atenció, la concentració, la percepció, l'empatia, el llenguatge, la memòria, les emocions, el raonament... i el més espectacular és que ens genera unes "reserves cognitives" de les quals podem tibar en processos neurodegenaratius (com l'Alzheimer) i en retarda i/o minimitza els efectes perjudicials.

Llegiu tant com pugueu! 
A part de tot el que en gaudireu i tot el que aprendreu, estareu fent una inversió valuosíssima en salut mental.