Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de jul. 2023

"Corazones perdidos" (Celeste Ng)




CORAZONES PERDIDOS

Celeste Ng

Alba Editorial


És la tercera novel·la que llegeixo de Celeste Ng i totes m'han agradat molt perquè escriu molt bé i totes les trames i vides de personatges es complementen i acaben encaixant de manera perfecta.

En aquest cas ens situa en un futur distòpic  a Estats Units en que la llei PACT protegeix la societat americana dels suposats atacs i conpiracions que venen de la Xina. De resultes d'aquesta llei, els americans asiàtics estan sota sospita permanent i el Govern pot detenir-los i prendre'ls la custòdia dels seus fills i reassignar-los a una altra família de manera força arbitrària.

La Margaret Miu, poetessa d'origen xinès, va "desaparèixer" per evitar que li poguessin prendre el seu fill, Bird, que viu una vida discreta amb el seu pare, Ethan, bibliotecari.

En aquesta societat reprimida, les biblioteques juguen un paper important, tot i que molts llibres han estat retirats i cremats, per perillosos. Un d'ella, és el llibre de poemes "Els cors perduts", de la Margaret Miu, i alguns dels seus versos comencen a aparèixer en accions de protesta pacífica contra les reassignacions d'infants.

Un bon dia, en Bird, rep una carta misteriosa, només amb dibuixos de gats, que li desperta els records d'infantesa amb la seva mare i les ganes de retrobar-la.

Un llibre per gaudir del plaer de la lectura mentre reflexiones sobre els perills de la nostra societat.