Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

10 d’abr. 2019

Ramon Mirabet al Palau de la Música

El passat 5 d'abril vam anar al Palau de la Música Catalana al concert de presentació del nou disc del Ramon Mirabet.
Vam anar-hi els 4 de casa, amb els 3 de casa del Pablo i va ser una vetllada preciosa!
He anat mooolts cops a sentir el Ramon Mirabet. Als seus inicis en concerts amb poquíssima gent a Balsareny, a Torelló o al Voilà de Manresa, quan sovint actuava en format de trio només amb el Mario i el Sergio i el seu repertori era bàsicament acústic... En concerts amb tota la banda i ja més multitudinaris al Conservatori de Manresa, a la festa major d'estiu a Sitges, al festival Aphonica de Banyoles, a les escales de la Catedral de Girona... En presentacions oficials i concerts potentíssims de comiat a les sales Apolo i Razzmatazz i al Poble Espanyol de Barcelona...
L'he anat de veure més de 10 vegades i a vegades arriba un moment que penses que ja no t'ho passaràs bé en un concert seu perquè ja ho has vist i sentit tot, però... no va ser així.

El concert del Palau de la Música va ser espectacular i inoblidable.
Presentava un disc nou "Begin again", en el qual ha fet un gir estilístic que en principi no m'acabava de convèncer (tot i que he de dir que després del concert i d'escoltar uns cops el disc m'està seduint) i el concert s'anunciava amb la seva potent banda de 7 músics, més una orquestra de corda de 20 músics i  una coral infantil. I tot això en el marc incomparable del Palau i amb un joc de llums dissenyat per un membre de la Fura dels Baus.

Els arranjaments de corda van embellir les introduccions de vàries cançons i van sumar-se als músics habituals per oferir una sonoritat nova i encisadora. En alguns moments fins i tot van esdevenir l'únic acompanyament musical com en una deliciosa versió acústica de HappyDays. El joc de llums va ser realment espectacular i va acompanyar perfectament les cançons, fent lluir encara més el preciós decorat modernista del Palau. I la coral infantil ens va propiciar un dels moments més bonics de la nit acompanyant exclusivament la veu i la guitarra del Ramon en la interpretació del "Wake up".
També vam tenir els moments de "canya" habitual amb les cançons més jazzeres del seu segon disc i els grans èxits.

El concert va passar de les 2 hores i va tenir llargues presentacions de temes i explicacions d'anècdotes amb un Ramon feliç i agraït, gaudint (i fent gaudir) plenament del moment.

Va ser una nit màgica!

Vam fer algunes fotos i vídeos "clandestins" amb els nostres mòbils, però són de molt mala qualitat i prefereixo estalviar-vos-els. A canvi, us ofereixo una preciosa i espectacular selecció de fotos de la Marta Pich, l'àudio d'una de les noves cançons amb arranjaments de corda, "Just so real", i un petit fragment de vídeo del HappyDays del palau amb l'orquestra de corda.

Gaudiu-ne!

I us recomano molt que aneu a un dels seus concerts que són autèntics actes d'amor a la música i descàrregues de felicitat i bon rotllo, especialment el del dia 27 de juny als Jardins de Pedralbes on repetirà el format que nosaltres vam viure al Palau, amb l'orquestra de corda i la coral infantil.