Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

9 d’oct. 2017

Recomanacions literàries


Aquest estiu vaig llegir alguns llibres que em van fer passar molt bones estones i tenia pendent recomanar-vos-els. Es tracta de "MITJA VIDA" (de Care Santos) i "NOSALTRES DOS" (de Xavier Bosch). Dos llibres molt ben escrits que et captiven des de ben aviat i et mantenen ben atrapat fins al final. I a més a més amb finals ben resolts (que per a mi és el més difícil d'una bona novel·la).
Tots dos tenen en comú que la història va fent salts en el temps i recull un període relativament llarg d'anys i que tenen diversos protagonistes que donen un to coral a la història.

1.- "MITJA VIDA" (de Care Santos)
Les protagonistes són 5 nenes (Júlia, Nina, Lola, Marta i Olga) i la història comença quan tenen uns 10 anys i estan en un internat escolar jugant al joc de les penyores i... passa alguna cosa...
A partir d'aquí la història fa un salt en el temps i reprenem la vida de cadascuna de les 5 amigues quan estan a la quarentena i l'atzar fa que acabin convocant un sopar on es retrobaran després de tants anys.
Les vides de cadascuna d'elles estan molt ben dibuixades i les diferents històries es van trenant perfectament sense veure's forçades en cap moment.
Personatges molt ben definits i ritme narratiu molt ben portat. Una molt bona novel·la!
M'ha recordat les novel·les de la Sílvia Soler amb diferents històries secundàries perfectament explicades que van convergint en una història principal de manera impecable. I no em sembla pas un elogi menor!

2.- "NOSALTRES DOS" (de Xavier Bosch)
Aquest autor és un valor segur i demostra un dominin de la novel·la molt remarcable.
En aquest cas ressegueix la història de dos amics al llarg d'una bona colla d'anys. Són un home i una dona, el Kim i la Laura, que sempre han tingut una connexió molt especial i una confiança total, malgrat que mai no han passat de l'amistat.
La novel·la va repassant les seves biografies individuals al llarg dels anys amb tots els detalls necessaris per anar-los fent coincidir en els moments de reencontre.
L'Hotel Rafaelis, propietat de la família del Kim, esdevé pràcticament un personatge més de la història ja que és l'escenari constant i recorrent d'un gran nombre de les escenes que es van explicant.
Bosch construeix un relat sòlid i molt ben lligat i manté un punt d'interès i tensió pel desenllaç de la novel·la ben bé fins el final.

Quan tingueu un moment per destinar-lo a la lectura, proveu-les. Crec que no us decebran.